У міській раді закривають очі на неякісні ремонти соціальних об’єктів

29.07.2016

sadochok_4

Останнім часом громадські активісти та депутати Чернівецької міської ради виявляють все більше соціальних об’єктів, де сумнівні підрядники, які виграли тендери, проводять неякісні ремонтно-будівельні роботи.

Так, ще у квітні цього року ми писали про дитячий садочок №30, де фірма «Приватрембуд-97» мала завершити ремонт ще у жовтні минулого року. Натомість, у квітні всі хто були у дитсадочку мали змогу на власні очі побачити зірваний дах, голі стіни та відсутність підлоги. Більше того, випливла чітка корупційна складова, адже за додатковими договорами з незрозумілих причин не просто розтягнули строк ремонтних робіт, а ще збільшили його вартість з 3 до 5 мільйонів гривень.

Тоді абсолютно ніхто за такі дії не поніс покарання. І підрядник продовжив «ремонтувати» дитячий садочок.

Нині на дворі маємо кінець липня, а віз, як то кажуть, і нині там. На вчорашній сесії міської ради депутати із неприємним подивом дізналися, що ремонтні роботи у садочку не ведуться, тож з квітня там мало що змінилося. І це притому, що вже за місяць початок нового навчального року.

Депутати вирішили створити комісію і, нарешті, розібратися із цим, так званим, ремонтом.

Але це далеко не єдиний такий проблемний об’єкт у Чернівцях. Зокрема, днями громадські активісти та депутати з’ясували, що у школі №10 вже інший підрядник вистеляє підлогу трухлявими дошками.

І в цій ситуації прикро, що чиновники міської ради, які у першу чергу мали б слідкувати, як проводяться ремонти у дитячих садочках, лікарнях, школах та в інших соціальних об’єктах, чомусь роблять вигляд, що нічого не відбувається. Хоча, на всі ці роботи витрачаються кошти міського бюджету. Незрозумілу позицію займає і мер Олексій Каспрук, який не втомлюється повторювати, що він відповідальний за все у місті.  Та коли справа доходить до конкретних порушень, Каспрук, як і в ситуації з керівниками комунальних підприємств, пальця об палець не вдарить, аби покарати недбайливих чиновників та розібратися із сумнівними підрядниками. І тому складається враження, що дехто у Ратуші просто «в долі» з деякими підрядниками.

Андрій Тисовський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи