Як чернівецькі чиновники та підрядники наживаються на дітях (документи)

25.04.2016

dnz_2

Декілька днів тому ми повідомляли про дивну ситуацію з ремонтом у дитячому садочку №30, що на Бульварі Героїв Крут,7.

21 липня 2015 року між Департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради та фірмою «Приватрембуд-97» був укладений договір на проведення ремонту в цьому дошкільному закладі. Перевагу віддали цій фірмі тому, що вона запропонувала найнижчу ціну.

Згідно умов договору вартість робіт становила 3 мільйони гривень, а підрядник зобов’язувався завершити їх протягом 65 календарних днів з моменту підписання договору. Тобто, наприкінці вересня минулого року садочок мали відремонтувати, здати його в експлуатацію і забути. Принаймні, так було написано на папері. На ділі ж, вийшло зовсім по іншому. На дворі маємо квітень 2016 року, а діти та вихователі дитсадку №30 продовжують потерпати від незручностей, бо, так званий, ремонт  там триває й досі, тому що одним розчерком пера термін завершення робіт продовжили до 31 серпня цього року.

Громадський активіст Дмитро Паладян переконаний, що це є прямим наслідком змови між керівництвом Департаменту МБК та підрядником. На своїй сторінці у facebook він оприлюднив документи, які підтверджують існування корупційної схеми та описав її механізм.

«Роботи не виконуються, тягнеться час, роботи переходять на наступний рік. Додатковою угодою продовжують термін по причині відсутності фінансування – Додатковий договір#2( брєд при не використаних 192 мільйонах). Потім складають додаткові угоди на додаткові кошти тому що вже інші ціни і ця робота буде більше вартувати. В підсумку ми маємо не 65 днів і 3 млн., як було заявлено в тендері і завдяки чому він був виграний, а мабуть 1,5 роки і 5 млн. Тобто відповідні чиновники заводять фірми , які на тендері кажуть, що ми це зробимо за три дні і одну гривню, «чесно виграють», адже ціни і умови у них найкращі, а потім додатково пилять і гроші і продовжують собі терміни відповідно мабуть за % відкатів можновладцям», – зазначає Дмитро Паладян.

І коли Олексій Каспрук бідкається, що 192 мільйони гривень минулого року просто не встигли освоїти, виявляється, що їх не використовували свідомо. Тільки для того, щоб потім завищувати вартість робіт і ще більше витягати грошей з бюджету.

Не хочеться в це вірити, але є підозри, що ситуація із садочком №30 є далеко непоодинокою і подібні схеми останнім часом застосовувалися під час ремонтних робіт в інших дитсадках та школах.

І дуже шкода, що ні корумпованих чиновників, ні недобросовісних підрядників не зупиняє те, що вони наживаються на дітях…

Андрій Тисовський

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

 

 

Коментарі
  • Сорому в них немає, для них люди – це сміття, і нічого не навчить не налякає … потрібне повне перезавантаження, тоді щось буде, але це утопія

  • Колектив підприємства-підрядника, обурений неправдивою інформацією та некомпетентністю Дмитра Паладяна, який перекрутив суть речей та виклав відверту брехню.ГАНЬБА!!!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи