Чернівці у туристичній ізоляції

13.12.2017

потяг чернівціЗ 10 грудня вступив в силу новий розклад поїздів від «Укрзалізниці». Чернівці, які і без того мали вкрай незадовільне сполучення з іншими українськими містами, позбулися ще двох потягів.

Скасували потяг до Львову, який користувався значним попитом серед туристів та потяг до Харкова. Відтепер до Чернівців потягом дістатись зможуть з Одеси (потяг продовжено до Білгород-Дністровська), Києва, Ковеля та експресом зі Львову.

Тобто, по суті, ми маємо у залишку 4 регулярні потяги. До прикладу райцентр Рахів на Закарпатті, де проживає 15 тисяч, має також 4 потяги (Львів, Київ, Харків, Одеса).

каспрук 2016-12-08-14-35-40Тож, Чернівці потихеньку перетворюються у місто ізольоване від туристів. Хоча з іншого боку міський голова Олексій Каспрук вже виконав частину своєї обіцянки-мрії, про яку говорив минулого року. Тоді він заявив, що Чернівці не потрібно перетворювати на легкодоступний туристичний центр, потрібно щоб Чернівці стали містом найдорожчого туризму як німецький Баден-Баден.

Ну що ж, ми дійсно стали не легкодоступним туристичним центром. Справа за малим, перетворити місто на Баден-Баден. Хоча ще тоді усі розуміли, що з таким підходом до роботи, як у Олексія Павловича, місто скорше перетвориться на якусь умовну «Хацапєтовку», про, що низькі позиції Чернівців у всеукраїнських рейтингах комфортності, вже кричуще натякають.

Звісно, можна розвести руками, як це прийнято робити у Ратуші і сказати, що в усьому винні депутати та що ми не маємо впливу на «Укрзалізницю». У перший варіант вже не вірять чернівчани, а ось щодо другого, то можна було хоча б за черговими «посєдєлками» в ресторанах зі своїми однопартійцями з «Народного фронту» попросити допомоги.

Федорук БурбакХоча і нардеп, який мав би представляти інтереси чернівчан, одіозний Микола Федорук і лідер парламентської фракції «фронтовиків» та екс-міністр інфраструктури Максим Бурбак, звісно могли це питання вирішити і без прохань свого підлеглого. Тим більше, що теперішній міністр інфраструктури також їх однопартієць, але ж їм не до того. У них перевибори в голові. Шкурняки в міськраді не проходять. Ділянку під незаконним будівництвом в центрі забирають. На «Добробуті» нахабні підприємці незадоволені підвищенням цін на послуги. В ОТГ «Народний фронт» пролітає всюди. Рейтинг на рівні одного відсотку. Тож про які Чернівці може бути мова? Однім словом – не до жиру, бути б живу.

Тож на шляху до Баден-Бадену залишається лише пара питань у порядку денному. Як довго протримається Олексій Каспрук на байці про «поганих депутатів» виправдовуючи свою безгосподарність, і чи це вже дно, чи все ж в амбіційних планах міського голови є нові інноваційні проекти з днозаглиблення?

Роман Данильчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини