Чи не стане «сміттєвий шантаж» для мешканців Чорнівки звичкою для досягнення своїх бажань?

27.12.2019

Сміттєва блокада, шантаж та ультиматум. Об’єднатися з Чернівцями чи втопити місто у смітті? Півсотні жителів Чорнівки зробили заручниками понад 260 тисяч жителів міста, з котрим  хочуть  об’єднатися.

Чорнівський полігон, – єдине легалізоване сміттєзвалище на Буковині. Щороку сюди вивозять 620 тисяч кубометрів відходів. Однак з Чорнівкою його пов’язує лише назва. За географічним розташуванням сміттєзвалище мало б носити назву Горішньо-Ширівецького. Адже полігон ближче до Горішніх Ширівців, ніж до Чорнівки. Тож чим завинимо місто, якщо сміттєзвалище знаходиться у межах Чернівців, а не у Чорнівці.

Лише на 6-ий день жителі Чорнівки припинили блокаду. Двірникам, а також працівникам Спецкомунтрансу довелося працювати у режимі надзвичайного стану, аби очистити Чернівці. Довелося залучати навіть  приватну техніку. На сміттєзвалище за добу вивезли 5 тисяч кубометрів відходів. Там одночасно працювали 2 зміни.

Які ж перспективи має об’єднання, коли потенційні члени однієї громади – знущаються на іншими. Чи не стане шантаж для чорнівчан – звичкою для досягнення цілей у майбутньому? Адже від приєднання до міста, жителі Чорнівки хочуть чимало.

Та чи зможе місто дбати ще і про цю територію і про жителів Чорнівки? Адже нині без централізованого водопостачання, без каналізування і без асфальтованих доріг і досі залишаються декілька районів Чернівців. Мешканці Садгори, Роші, Калічанки і Клокучки не отримали і досі усіх благ міського життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи