Журналіст викрив брехню радниці Каспрука Ірини Карімової

06.12.2018

Карімова КаспрукНа сьогоднішній сесії Чернівецької міської ради депутати 30-ма голосами «за» затвердили перелік об’єктів комунальної власності, які не підлягають приватизації та відчуженню, а також внесли зміни до деяких рішень міськради з цього питання.

Нагадаємо, що 28 листопада знятий за бездіяльність екс-мер Олексій Каспрук намагався запустив фейк, що із прийняттям цього рішення у місті, нібито, розпочнеться «дерибан» комунальних приміщень.

Сьогодні, директор Департаменту економіки Ярослав Гавриш брехню колишнього мера аргументовано спростував.

Але, після прийняття сьогоднішнього рішення вічна радниця Каспрука Ірина Карімова  спробувала вдихнути нове життя у згаданий фейк і на своїй сторінці у facebook написала багато літер про, нібито, чергову «зраду» нової влади міста.

Натомість, у відповідь журналіст та громадський активіст Василь Забродський нагадав чернівчанам, як за часів мерства чинного депутата від «Народного фронту» Миколи Федорука через раду протягнули рішення про викуп землі і які наслідки це мало. Про це він написав на своїй сторінці у facebook:

Епідерсійна кліка почала скавуління про підготовку «дерибану» орендованих приміщень партіями і ГО.

Для несвідуючих поясню, що в місті є сотні приміщень, які орендуються різними громадськими організаціями. В той самий час, за діючим законодавством будь-яка нерухомість, якщо вона не внесена до переліку заборонених до приватизації, може бути викуплена орендарем при умові здійснення невід‘ємних поліпшень. Тобто орендар, після здійснення дозволених власником певних ремонтних робіт, може викупити відремонтоване приміщення. З одного боку це добре, бо відремонтоване приміщення отримує значне збільшення вартості і бюджет отримає більше коштів. З іншого, після продажу приміщень, і одноразового отримання певної суми коштів, у міста зменшиться сума надходжень від орендної плати. Тобто дилема тільки в тому, або значна сума одноразово, або вона ж, але розтягнута на десятки років. І тільки власник може вибрати оптимальний для себе варіант. П‘ятнадцять років тому, коли не існувало податку на нерухомість і місту потрібен був Фонд розвитку, і надходження від оренди майна і землі були ледь не головними джерелами існування , вибір між опціями продажу чи оренди мав зміст. Сьогодні поступлення від оренди не настільки впливають на бюджет міста. Тому не дивним є і думка про відміну прийнятого в 2003 році рішення про заборону приватизації нерухомості орендованої партіями і ГО.

Але все це я писав саме для того, щоб нагадати, або повідомити тим хто не знав. Що саме на цьому історичному, ніби такому необхідному нашому місту рішенні, кров і життя колишнього секретаря Чернівецької міської ради Ігоря Степановича Васійчука.

На виборах 2002-го року Ігор Степанович осмілився вийти із тіні Федорука і позмагатись за мандат депутата ВР. Микола Федорук, який ніби то готовий був підтримати свого вірного заступника, в процесі «злився» і «кинув» Васійчука, підтримавши Віктора Короля. В результаті складних закулісних розкладів Васійчука «розвели» більш досвічені політичні важковаговики і він потрапив до табору ворога Федорука і Короля. Ігор Степанович став «цікавим» заступником і «головною зброєю» тодішнього губернатора Теофіла Бауера в боротьбі з Федоруком. За правилами «політичних боїв», в першу чергу, опонента необхідно позбавити джерел фінансування. А саме в той період Ігор Степанович, на підставі діючого законодавства, готував до приватизації офіс своєї ГО на вулиці Горького, вікна якого виходили на площу Філармонії. І саме під «продаж» цього приміщення він набрав кредитів. Спочатку на вибори 2002-го, а далі на життя. І саме щоб унеможливити приватизацію Васійчуком орендованих приміщень, за пропозицією, ще одного, також покійного вже сьогодні, депутата із «команди Федорука» Миколи Виноградова і було прийняте рішення про внесення всіх приміщень орендованих громадськими організаціями в перелік заборонених для приватизації. Звичайно ж, рада таке рішення підтримала. Васійчук ще судився пару років, але вже безрезультатно. Боргові зобов‘язання лише збільшувались, він змушений був закласти все власне майно і навіть квартиру в якій проживав. Не всі витримують такі навантаження. Він також не витримав, що зрештою привело до його кінця.

І знову рішення про приватизацію нерухомості громадськими організаціями, стає каменем спотикання вже в сьогоднішній міській раді.

Цирк та й годі. Найцікавіше, що далі, по матричному сценарію, будь-яке рішення ради буде оскаржуватись в суді. І весь час Карімова з Каспруком волатимуть про дерибан. А грунтуватись їх аргументи будуть на тому самому «кривавому» Федоруковому рішені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини