Чернівецька митниця одна з найгірших в Україні

17.10.2018

митнУ Чернівцях підбили підсумки моніторингу роботи митниць. У зеленій залі ЧНУ зібралися громадські активісти, чиновники, фіскали, науковці та бізнесмени, аби обговорити, як зменшити проблеми із розмитненням товарів.

 «У діалозі з питань міжнародної торгівлі важливо чути бізнес, – вважає Оксана Кузяків, представниця ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій». – В Україні завершується 5-річний проект, профінансований ЄС, упродовж якого проводили моніторинг ситуації на митницях України, опитували підприємців, вивчали, чи спрощуються митні процедури».

Загалом, в опитуванні взяли участь 1018 підприємців, 25 із них – з Чернівецької області.

«Більшість буковинців сказали, що жодного діалогу з органами державної влади не ведуть. Хоча 62% підприємців області є членами бізнес-асоціацій. І це – один з найвищих показників в Україні! – продовжує  Оксана Кузяків. – 38% підприємців Чернівецької області відчули позитивний вплив угоди про асоціацію із ЄС і мають оптимістичні очікування».

У ході дослідження оцінили також роботу митниці. Попри те, що другий рік поспіль фіксують зменшення часу, який підприємці «простоюють» на митниці, Чернівецька область все ж посідає останнє місце в Україні за цим показником.

Загалом, за рівнем роботи Чернівецька митниця посіла третє місце з кінця. Серед найбільших проблем бізнесмени назвали непрофесіоналізм інспекторів і свідоме завищення митної вартості товарів.

На думку експертів, саме поєднання інтересів бізнесу і роботи митників дозволить сформулювати пропозиції, до яких може дослухатися влада на центральному рівні.

Отримані результати опитування уже в листопаді експерти скерують до Уряду України, – пише acc.cv.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини