Як подолати кризу після транспортного експерименту Каспрука. У Чернівцях збільшать кількість тролейбусів та маршруток

25.08.2018

маршрутка12Перевізники розповіли про можливі зміни у схемі руху маршруток і тролейбусів. Обіцяють більше транспорту, щоби людям було легше добратися, пише molbuk.ua.

З вересня тролейбусне управління планує на лінію випустити більше тролейбусів і так зменшити навантаження у час пік.

Ми з третього вересня випустимо у місто 65 тролейбусів. Зараз містом їздить 48 тролейбусів, а після обіду їх на десять менше — 35-38. З вересня їх буде не менше 45 навіть не у час пік”, – запевнив виконувач обов’язків начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

Найбільше тролейбусів додадуть на маршрути № 3 та5. Також пустять три машини на маршрут №4. Три машини додадуть на маршрут №2 і там буде шість машин.

Тролейбусів №11 на автономному ходу, які їздять за маршутом Південно-Кільцева-Садгора, буде чотири та одну маршрутка №1, у вихідні — два тролейбуси. У літній період їздило лише два тролейбуси №11.

Підприємство “Денисівка-1”, яке обслуговує кілька маршрутів у місті, зокрема популярні маршрути №5 та №13, обіцяє, що теж збільшить кількість транспорту.

На підприємстві зазначили, що всі маршрутки із Садгори, які під час транспортної реформи закоротили до вулиці Шкільної, знову повернули до вулиці Садової.

У “Денисівці-1” також анонсують появу нової маршрутки №5А. Очікується, що вона з’явиться у вересні.

Директор фірми-перевізника “Багіра” Павліна Храпчинська, яка облуговує Калічанку, розповіла, що у цей район їздитиме п’ять маршуруток №10 та 10А.

Раніше мартука №10 їздила до вулиці Александрі, але наразі маршрут закоротили до Хотинської. Лише вранці будемо давати три маршрутки, які будуть їздити до заправки “Лукойл” на вулиці Александрі, щоби довезти людей у центр. Ці маршрутки будуть їхати о 7.10, 7.40 та 8.20. А потім лише до вулиці Хотинської” – сказала Павліна Храпчинська.

Досі залишається інтригою, чи повернуть маршрутки №11, 12. У тролейбусному управлінні кажуть, якщо ці маршрутки відновлять, то відмінять тролейбус №8. Тому в міськраді розглядають питання, відновити лише одну з маршруток і залишити тролейбус. Рішення ще не ухвалено. Не знає, чи повернуться маршрутки №11, 12 і Микола Альбота, співвласник фірми “Тарас”, яка обслуговувала цей маршрут.

Два тижні тому у міськраді нам повідомили, що ці маршрутки відновили. Ми викликали водіїв і вже планували на другий день виїжджати. Та згодом повідомили, що питання ще не вирішено і комісія його вивчає. Тому на сьогодні невідомо, коли маршрутки поїдуть. Але якщо нам про це повідомлять, ми вже на другий день готові виїхати”, – розповів Микола Альбота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи