Якщо міськрада не подобається особисто Бурбаку, то це не є підставою для перевиборів, – Василь Продан

27.03.2018

бурбакПеревибори Чернівецької міської ради це є виключне бажання однієї людини: нардепа від «Народного фронту» Максима Бурбака, адже він вважає Чернівці своєю вотчиною і хоче впливати на всі процеси у місті.

З іншого боку, Бурбак чудово розуміє, що жодних підстав для перевиборів міськради немає і за це у парламенті не проголосують. Тому він може лише  лякати міських обранців перевиборами. Бо, якщо депутати Верховної ради розглянуть це питання і не підтримають – це стане особистою поразкою Бурбака.

Таку думку висловив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан у коментарі «Чернівці24».

«Максиму Бурбаку дуже би хотілося перевиборів, тому що цей склад міської ради йому абсолютно некомфортний. Але чого ця міська рада має бути комфортна депутату, який обирався від Сокирянщини?

Просто “Народний фронт” має потужні позиції на рівні держави. Вони  хотіли б впливати на всі сфери життя. Чернівці та Чернівецьку область вони вважають своєю вотчиною. Всі призначення на посади, які залежать від Києва, губернатора чи міського голови – це виключно люди «Народного фронту».

Але заяви пана Бурбака це психологічний тиск на депутатів. Постанову про перевибори міської ради вони з Федоруком зареєстрували ще в червні минулого року. Для керівника другої по чисельності фракції в раді не має жодних проблем винести будь-яку постанову на розгляд ВР. Не винесення цієї постанови пов’язано з тим, що він чітко розуміє, що для перевиборів міської ради не має жодних підстав. Якщо міська рада не подобається особисто Максиму Бурбаку, то це не є підставою для того, щоб її переобирати.

Мало того, це дуже небезпечний прецедент, коли одна людина своїм рішенням намагається змінити вибір цілого міста. Виключно тому ця постанова не виноситься на голосування, тому що Максим Бурбак чітко розуміє, що не має голосів. І для нього винести в зал і не проголосувати – це буде особистим фіаско. Йому краще кожен раз говорити про те, ніж виносити це в зал», – зазначив Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи