Стала відома дата проведення у Чернівцях Фестивалю Маланок-2018

03.12.2017

1357822511_malanka_zag«Чи знаєте ви яка подія збирає в Чернівцях більше 40 тисяч осіб? Це Фестиваль Маланок! І ми вже готуємось, щоб знову спільно 15 січня 2018 року створити свято», – повідомили організатору фестивалю. Тож цьогорічний фестиваль пройде у понеділок.

Фестиваль Маланок в Чернівцях започаткований в 2011 році туристичною громадською організацією «Палітра Буковини». Основна ідея Фестивалю – презентація  Чернівецької області як краю різнобарвного в етнічному відношенні, регіону в якому збережені традиції народних свят, зокрема традиції маланок. Оскільки серед  традиційних свят новорічної обрядовості на Буковині у зимовому циклі особливо виділяється традиція маланкування.

Фестиваль Маланок в Чернівцях – це унікальне дійство, на якому представлена  українська, бессарабська, гуцульська, молдавська, румунська маланка, традиції яких збережені на Буковині. У Фестивалі приймають також участь колективи з маланкою осучасненою, так званою периберією. Особлива вагомість участі у Фестивалі маланкуючих колективів області, які демонструють автентичну маланку, вік якої більше ста років.

Під час святкової, карнавальної ходи учасників Фестивалю вулицями міста Чернівці, глядачі можуть побачити і відчути колоритність, різнобарвність та унікальність колективів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи