Чернівці залишаться без води. Обленерго відключає світло водоканалу

08.11.2017

водаПрАТ “ЕК “Чернівціобленерго” повідомило про відключення електропостачання водоканалу починаючи з 8 листопада.

Як йдеться у повідомленні прес-служби ПрАТ “ЕК “Чернівціобленерго”, підприємство знову вимушене констатувати факт відсутності оплати КП “Чернівціводоканал” за поточне споживання електроенергії.

“Наприкінці жовтня, після попередження про можливе обмеження електропостачання адміністративних об’єктів водоканалу, влада міста вкотре пообіцяла посприяти вирішенню фінансових зобов’язань комунального підприємства перед енергетиками області.

Відтак, 26 жовтня міськрада Чернівців вирішила асигнувати з бюджету 4,1 мільйона гривень для погашення поточної заборгованості КП «Чернівціводоканал», а 31 жовтня повідомили, що нібито вже й виділили цю суму. У міській раді запевнили, що гроші перерахують до 3 листопада. Наразі кошти так і не надійшли на рахунки ПрАТ «ЕК «Чернівціобленерго».

Згідно із Постановою Кабінету Міністрів від 28.01.2004 р. № 93 та Правил користування електричною енергією, при відсутності оплати за спожиту електроенергію – приріст боргу КП «Чернівціводоканал» перед енергетиками упродовж 2017 року становить 4,6 млн. грн – ПрАТ «ЕК «Чернівціобленерго» зобов’язане обмежити електропостачання об’єктів боржника.

Починаючи з 8 листопада електропостачання КП «Чернівціводоканал» буде обмежено.” – пише прес-служба підприємства.

Нагадаємо, що 31 жовтня депутати міськради виділили  4 млн. гривень КП “Чернівціводоканал” для погашення боргів за електрику. Але дане питання потребує відповідного рішення виконкому, який на сьогоднішньому засіданні саме його розглядав.
Виконком прийняв рішення забрати ці кошти з ремонту вулиці Гагаріна. Тож тепер чернівчани будуть щонайменше місяць з водою, але коли тепер вдасться знову виділити кошти на ремонт Гагаріна невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи