Через пошкоджений дах будівлі квартиру чернівчанки затоплює (фото)

24.01.2017

komunal7У квартирі чернівецької художниці Тетяни Вахромеєвої вода, що ллється з даху, знищила не лише дорогий ремонт, а й унікальні ікони, які жінка малює на бересті.

Проблема із дахом у 5-поверхівці на вулиці Руській, 251 – не нова. Від літа мешканці зверталися до ПП «Житлосервіс» з проханням капітального ремонту. Під час рясних дощів та відлиги квартири на 5-му поверсі заливає водою.

“У серпні 2016 року ми звернулися до «Житлосервісу», щоб встигнути до холодів навести лад з дахом. Тоді нам сказали: ремонт проведуть, проте ми самі повинні занести листи рубероїду на дах, – розповідає Тетяна Вахромеєва.Я не молода людина, маю чимало хронічних захворювань. Як же мені занести той важкезний рубероїд?! Мешкаю з сином, але у нього серцево-судинна хвороба, тож подібна робота могла би для нього закінчитися інфарктом або інсультом. Ми пояснили це керівнику підприємства. А в результаті руберойд перенаправили на інший будинок. Ми ж залишилися ні з чим”.

Кілька днів тому, коли почалася відлига, квартиру Тетяни Вахромеєвої почало затоплювати. Нині вся стеля у коридорі мокра, вода тече по стінам, на яких розміщені роботи художниці – картини, намальовані на полотні, та дивовижні ікони, написані на бересті.

Частина робіт уже промокла, через що береста скручується, – фактично, картини знищуються, – пояснює Тетяна Володимирівна. – У мене серце розривається від цього! Ми вже застелили підлогу поліетиленом, підставили тази та відра, аби не зіпсувався ламінат. Картини перенесла до вітальні, проте й там уже одна стіна мокра”.

Художниця звернулася до ПП «Житлосервіс», до неї приходила комісія. Підтверджують: проблема є. Проте дах і далі протікає.

Тетяна Вахромеєва обурюється: “Ми з сином в усьому собі відмовляли, аби зробити ремонт. А зараз наша квартира поступово перетворюється на мокру сіру печеру. Хто компенсує знищені картини?.. Я вже кілька днів плачу і п`ю ліки. За що ми сплачуємо щомісяця гроші нашим ЖРЕПам та приватним підприємствам, якщо в такій ситуації ніхто не може нам допомогти?!”

У «Житлосервісі» про проблему знають.

Кажуть, аби перекрити дах над 4-м під`їздом, потрібно 28-30 тисяч гривень.

“Ми справді попросили жильців у серпні підняти на дах листи руберойду, бо наші працівники були зайняті на інших об`єктах. Узагалі, перекриття дахів, відповідно до статуту, не входить до послуг нашого приватного підприємства. Однак у тих випадках, коли проблема справді катастрофічна, ми ідемо назустріч людям і допомагаємо. Зокрема, саме у серпні безкоштовно полагодили дах у цьому будинку над під`їздами 5, 6 і 7. Щоправда, тамтешні мешканці власними силами піднімали руберойд, – пояснює Тарас Меленчук, директор ПП «Житлосервіс». – Представники підприємства були в помешканні Тетяни Вахромеєвої. Я уже сьогодні виїжджаю за руберойдом. Якщо найближчими днями не буде дощу та снігу, ми візьмемося за роботу. Тим часом, Тетяна Вахромеєва готує позов до суду, аби винні компенсували їй витрати на ремонт та зіпсовані картини”.    

komunal3

komunal2

komunal4

Джерело: acc.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи