Чернівецький аеропорт не отримає техніку на яку депутати виділили 5 мільйонів

25.05.2016

літак туалет-сервіс

Днями президент компанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) Юрій Мірошніков заявив, що з 1 липня з Чернівців почне літати на Київ регулярний щоденний рейс. Інформація викликала подив, адже не пройшло і тижня як депутати виділили кошти на придбання необхідної для регулярних рейсів техніки. З урахуванням тендерних процедур, які триватимуть щонайменше два місяці, техніка, а з нею і можливість приймати регулярні рейси, мала б з’явитись не раніше серпня. Більше того, здивований, і чомусь не в курсі ситуації, був навіть директор Чернівецького аеропорту Борис Морський. Як повідомив він в коментарі molbuk.ua про дату початку польотів 1 липня, – він дізнався із ЗМІ. А техніку вже купляти часу немає, провести тендер не встигнуть, тож розглядатимуть варіанти оренди обладнання чи лізингу.

Депутати, ще під час сесії, при обговоренні цього питання, критикували директора аеропорту, за те що в нього немає ніякого плану розвитку летовища, а все відбувається хаотично, мовляв дайте гроші, а потім щось буде. Активно відстоював позицію керівника аеропорту і Олексій Каспрук, у звичній для себе манері «шантажуючи» депутатів примарним знищенням аеропорту. Народні обранці під тиском та після тривалих суперечок, з певними побоюваннями, що й далі буде продовжуватись такий стиль управління комунальним підприємством, все ж виділили 5,3 мільйони гривень на необхідну техніку. Тим більше, що до того в Чернівцях побували представники «МАУ» і рейс в перспективі все ж пообіцяли. Та побоювання депутатів виправдались.

Директор аеропорту зі ЗМІ дізнається, що з Чернівців літатимуть літаки на Київ і приймає рішення відмінити необхідну закупівлю техніки, під яку власне і виділялись кошти. Натомість збирається виділені кошти попросту «проїсти» на  оренду техніки. Тож цілком можлива ситуація, коли через пару місяців МАУ закриє рейси через їх нерентабельність, техніка повернеться орендарю, а виділені з бюджету мільйони гривень, знову «вилетять в трубу».

І піде Борис Морський знову на сесії розповідати як важливо виділити ще кілька мільйонів гривень, щоб наш аеропорт міг вижити, і знову будуть не згодні депутати з таким бездумним витрачанням грошей, і знову будуть їх критикувати мер та лояльні до нього ЗМІ за спробу знищити аеропорт. І коло на цьому замкнеться.

Тож чи будуть літати літаки з чернівецького аеропорту невідомо, а ось бюджетні гроші, з таким керівником, вилітатимуть у невідомому напрямку регулярно.

Роман Данильчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини