Швидкісний потяг зі Львова до Чернівців тягнув звичайний локомотив

19.04.2016
експрес чернівці-львів

Під час нещодавнього відкриття швидкісного потяга

Швидкісний дизель-потяг “Чернівці-Львів” дав збій. Через невідому поломку поїзд сильно спізнився – замість уже звичного часу виїзду зі Львова до Чернівців о 19.08, він вирушив майже на три години пізніше – о 21.45. А через те, що тягнув його локомотив, поїзд-дизель їхав зі швидкістю лише 65 км/год. Відповідно приїхали пасажири у Чернівці не о 22.43, а о 1.30. Весь час, поки люди чекали пояснень у чому ж річ, провідниці лише віджартовувалися. 

Про це у Фейсбуку пише журналістка, поетеса Ірина Мороз, котра разом із чоловіком саме поверталася зі Львова до Чернівців,

“Замість того, щоб відправитись вчора зі Львова о 19.08, ми вирушили о 21.45 (через невідому поломку!) Знаєте, що жахливо?! Весь цей час (понад 2 години) пасажирів тримали у потязі, не інформували про те, що трапилось, не давали відповіді на знамениті питання “чому стоїмо/кого чекаємо”, а провідниці лише зухвало жартували: “до завтра доїдете!”… Кому смішно і кого влаштовує така відповідь?! Ні мене з чоловіком, які на восьмому місяці вагітності, ні студентку афроамериканку, яка так і нічого не випитала англійською (бо пояснити ситуацію не могли/не хотіли навіть нам, людям, які розуміють українську мову), ні (не одну) матір з дитиною, які втомилися чекати невідомо чого, – нікого! Крім того, потяг не функціонував нормально, було темно, холодно і працював лише один туалет, щоправда, лише до Франківська. Після цієї станції – відвідини туалету закінчилися в принципі. Замість звичної швидкості, поїзд-дизель їхав 65 км/год, бо тягнув його інший локомотив. Відповідно приїхали ми у Чернівці не о 22.43, а о 1.30. Працівники залізниці гордо повідомили, що такого не було відколи запитустили новий (?) потяг, тому до поломки не були готові (?). Грець з вами, хай навіть так.

Але справа ж не в цьому. Навіть за таких обставин пасажирів треба довезти додому по-людськи. Бодай щодвадцять хвилин інформувати про те, що відбувається і що буде робитися далі, пропонувати інші варіанти тим, кому вже не актуальна ця поїздка, а спізнення – неминуче, бути ввічливими і робити свою роботу добре, бо саме з дрібниць складається якість посуг і хоча б упівголосу просити вибачення за незручності… Вчора ми згадували країни, в яких жили, транспорт, яким користувалися, послуги, які отримували, людей, з якими спілкувалися… і зрозуміли, що ніде тебе так не “шанують”, як в тебе вдома”, – ідеться у дописі, повідомляє “Чернівецький промінь”.

“Львівська Залізниця” майже через добу, на своїй сторінці у Фейсбук, прокоментувала дану ситуацію:

“Шановні пасажири! Щиро просимо вибачити за незручності, яких зазнали вчора у зв’язку з технічною несправністю дизель-поїзда, що здійснював рейс за маршрутом Львів-Чернівці. З технічних причин поїзд з суттєвим запізненням вирушив зі станції Львів та з запізненням на 2 год.48 хв. прибув до станції Чернівці. Причина запізнення – технічна, сьогодні до дизеля в Чернівці уже прибули фахівці КВБЗ, які забезпечують гарантійне обслуговування поїзда, вони працюють з нашими фахівцями, обіцяють, що вже у четвер дизель зможе стати в роботу відповідно до графіка руху. Сьогодні рейс з Чернівців до Львова виконали іншим рухомим складом, а зі Львова до Чернівців пасажирів повезе рейковий автобус. Щодо роботи персоналу буде проведено дуже жорсткий розбір і дано відповідну оцінку. Ми щиро перепрошуємо у пасажирів за незручності, які сталися з технічних причин!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи