Що з цінами на гречку на Буковині та в Україні?

28.11.2014

poleznie-svojstva-grechkiЩо ж відбувається із цінами на крупи? Гречку, зокрема.Кілька днів на деяких чернівецьких ринках гречки навіть не було. Торговці говорили, що не хочуть закуплятися по нових цінах, тому що невпевнені, що товар піде. Але потрохи змушені були зрозуміти, що це нові правила гри. Гречка коштує нині  близько 16-18 гривень.

В той же час українські інформаційні агенції повідомляють, що ціни на гречку в Росії зросли на 50 відсотків(5 канал, та  УП). З чого стає зрозумілим, що Росія та Україна мабуть давно їсть одну й ту саму гречку. Можна припустити, що із Китаю(де нині гречка не вродила). Або з тієї ж Росії.

Характерно, що у східних областях гречка за даними “Молодого буковинця” коштує трохи дешевше( 12-14 гривень). При цьому нарікають на те, що буковинські торговці роблять більш суттєві націнки. Хоча справа мабуть в тому, що у Харкові є своя гречка,  а в нас переважно завозна.

На жаль, невірно сприйнятий патріотизм українських медіа заважає центральним ЗМІ підняти питання, адже на цьому тлі можуть відбуватися суттєві спекуляції.  Іноді питання цін піднімають  регіональні ЗМІ(на цьому тижні той же “МБ” піднімав, при цьому, на жаль, видавши неоригінальну версію, що винні попередники та Росія).

Те що уряд і медіа не коментують  підвищення ніяк – важко не помітити. Це кидається в очі. В той же час столичні київські медіа дбайливо повідомляють, як ціни зростають у Росії. Коли ж нарешті, зрозуміють, що плювати, які там їхні ціни! Наші куди цікавіше і ближче до кишені. І патріотизм не в тому, щоб про це мовчати, натомість підсовуючи інофрмацію, як там погано у Суздалі.

Ціна на рис у Чернівцях піднялися майже удвічі(але це зрозуміло, бо це експортний товар) на рис, менш суттєво на горох(25 %), та на олію(25 %), курятину та рибу(35-50%) поки що. Очевидно, уряд мав би перейнятися проблема харчової безпеки, адже пенсії українців наближені до прожиточного мінімуму. Ані пари з вуст

Коментарі
  • Нас не цікавлять ціни в Росії, ми живемо тут і получаємо мізерну українську пенсію.

  • Продавці прекрасно розуміють що різних круп. цукру,солі та інших продуктів довгого зберігання народ закупив . хто на пів року , а хто і на рік вперед. Так що спекулянти на оптово-продуктовому ринку можуть відсосати, та жерти гречку по 18 гр. самим або відгудовувати свиней.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи