У світі зареєстрували перший випадок інфікування людини вірусом пташиного грипу

20.12.2013

ptichiy-grippЗа даними Всесвітньої організації охорони здоров’я в Китаї в провінції Цзянси зареєстрований перший у світі випадок інфікування людини вірусом пташиного грипу А (H10N8), повідомляє УНН.

73-річна жінка, хвора важкою пневмонією, ускладненою захворюваннями серцево-судинної та імунної системами, померла. В даний час проводяться додаткові дослідження китайськими медиками спільно з фахівцями ВООЗ з метою з’ясування причин смерті хворої, інфікованої вірусом А (H10N8), тому що за наявними даними причиною смерті могли виявитися соматичні захворювання. Особи, які мають тісні контакти з хворою, в даний час знаходяться під медичним наглядом, симптомів захворювання у них не спостерігається.

Як зазначають експерти, вірус грипу А (H10N8) є різновидом пташиного грипу, до теперішнього часу даних про передачу його людині немає. За межами Китаю даний вірус був виявлений у диких і домашніх птахів з 1965 року як мінімум в шести країнах (Італія, США, Канада, Південна Корея, Швеція та Японія). Згідно з рекомендаціями ВООЗ вводити які-небудь додаткові заходи та обмеження на поїздки або торгівлю в прикордонних з Китаєм територіях недоцільно.

“З метою профілактики пташиного грипу рекомендується дотримуватися заходів особистої гігієни (особливо при контакті з сирої м’ясною продукцією), вживати продукти з домашньої птиці лише після належної теплової обробки, а також ретельно обробляти предмети, що контактують з сирим м’ясом в процесі приготування їжі”, – зазначив Директор Київського обласного лабораторного центру Державної санітарно-епідеміологічної служби України Віктор Ляшко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи