Громада потрохи починає розуміти, що Добробут захоплюють не рейдери, а сама громада. Місцева преса знов відзначилася.

13.11.2013

8390 Майже півроку місцева преса приховувала той факт, що земля “Добробуту” відходить не міфічним рейдерам, а громаді міста. Цікаво, чому приховувала?

Вже роки триває конфлікт навколо ринку «Добробут». Як зясував суд, це підприємство cкупило землю навколо Калинівського ринку у дещо збочений спосіб.  Продовжуючи ту ж стратегію, заклало ту саму землю у банку, за суму в десятки разів вище, аніж купили.  Дивні бізнес-оборудки перервало рішення суду і сесії міської ради, які надали цю землю у користування МКП Калинівський ринок. За скромними підрахунками, за місяць це має додавати комунальному підприємству сто тисяч доларів доходу. А відповідно і міському бюджету. І містянам. 

Ми вже розповідали, що коли на ділянку прийшли землеміри, то власники «Добробуту» почали заганяти на стоянку автобуси та вантажівки, аби завадити їх роботі. І все ж таки фахівцям міського БТІ вдалося заміряти ділянку розміром 2,3 гектари, яку міська рада і передала «Калинівському ринку».

У понеділок дирекція, охоронці ринку і робітники намагалися встановити на стоянці будиночок касира для того, щоб той обілечував автомобілі, які паркуються. В свою чергу дирекція та охоронці «Добробуту» намагалися всіляко цьому завадити.   Головне ж, що коли директор МКП «Калинівський ринок», який вирішив все ж нарешті зайти на територію, що рішенням суду і рішенням міської ради належить комунальному підприємству, деякі принципові ЗМІ повідомили про рейдесрьке захоплення, при чому послалися не на рішення законодавців, а на слова власників.(До речі неодноразово говрили, що контролюють бізнес брати Бурбаки – партія Фронт Змін “, одна з ділянок ринку належить за інф. “Наші Гроші” – тітці Яценюка). Що, звісно, характеризує.

 Однак, після прес-конференції Руслана Сербінчука все ж більшість ЗМІ із скрипом визнали, що дії Сербінчука законодавчо обгрунтовані, а ось дії дирекції ринку «Добробут» дуже сумнівні. Характерно, однак, що спосіб визнання очевидного факту деякими провідними ЗМІ Буковини надто оригінальний, щоб не відзначити його.  Наприклад газета “Молодий Буковинець” повідомляє:

«Молодиками, які у понеділок ввечері увірвались на територію приватного ринку “Добробут”(?), були працівники Калинівського ринку.( а рішення сесії і суду, що це не земля “Добробуту”, на думку редакції “МБ” не правочинне?) 

Про це у середу на прес-конференції повідомив генеральний директор Калинки Руслан СЕРБІНЧУК. 

Директор ринку запевнив, що жодних сторонніх осіб, тим більше, спортивної статури, на території ринку не було. 

“У понеділок керівництво Калинівського ринку та його співробітники здійснювали завезення майна на територію Калинки. На жаль, політичні сили викрутили це як “рейдерське захоплення”. Я читав у пресі, тут було досить багато молодиків спортивної статури. Хочу прокоментувати: на території Калинівського ринку, яка знаходиться на колишній земельній ділянці ринку “Добробут”, заходив директор Калинівського ринку, охоронці, які тут працюють, мої заступники і робітники, які, відповідно, встановлювали це майно. Жодних сторонніх осіб на території Калинівського ринку тоді не перебувало. Я хочу спростувати, що це якесь захоплення. Ще раз підкреслюю: ми – комунальне підприємство, ми виконуємо рішення сесії. Тому про якесь захоплення мови взагалі не може бути”, – заявив Сербінчук. 

Нагадаємо, у понеділок на “Добробут” посеред вечора увірвалися кремезні молодики» – закінчується інформація “МБ”.

Блискуче. Тобто, Сербінчук сказав, сесія прийняла рішення, суд ухвалив, а ми все про молодиків.

Майже півроку місцева преса приховувала той факт, що земля “Добробуту” відходить не міфічним рейдерам, а громаді міста. Цікаво, чому приховувала?  Розширений матеріал читайте незабаром на ” Таймс”

 Сергій Корнілєнко 

Коментарі
  • Вор калированный, этот Бурбак. Ему чернивчане нужны только, как батраки. Гнать его с города, с области, с УКРАИНЫ.

  • Да містянам, окрім Сербінчука, Михайлішина та Компанії, з Калинки і так “добавляється”, не знати чого, а ремонту доріг-хрін))) З Облгазу, який продали Фірташу, містянам з монополістом “ДОБАВИЛОСЬ” і боргів, і всяких “нєдаразумєній”. Чернівціобленерго, в приватних руках також “БАГАТО” зробило, також ніхр*на не хоче дослуховуватись до своїх споживачів, коли пишеш, приходиш, що утебе в домі напруга 140-180 вольт. ПРодали всі заводи, Облгаз, РЕМ, що лишилось??? Забрати Добробут!!!
    І ПР буде володіти всім!!!
    Невже в місті немає нагальніших питань, ніж вирішувати питання Добробуту, за який з бюджету прийдеться сплатити і власникам, і банку КРУГЛЕНЬКУ суму!
    Краще б щось робили, а не займали *єрньою!!!

  • ИМХО!!!!!
    Ваш сайт, пане ПРОДАН (прізвище підказує Вашу “надійність” – (по-російськи) ПРОДАН!! певно давно!), це є замовний матеріал!!! Замовні журналісти!!! Замовні коментарі!!! Підтирайте далі ПР!!! І Вас колись кинуть так як і Михайлішина, ніхто вас тягнути не буде!!!

    Напишіть за скільки був проданий Чернівцігаз та Чернівціобленерго тоді, “МООже” більша кількість громади Вас підтримає!

  • Alex-у. Извините, какую то ересь Вы несёте. При чём здесь Облэнерго и Облгаз? Калинка пока что коммунальное предприятие. С точки зрения здравомыслящего черновчанина Вы должны обоими руками приветствовать происходящее. По крайней мере, какое то время незаконно захваченное послужит на пользу, как принято говорить, “громаде”. А вот когда эта территория начнёт (вполне вероятно) выводиться из городской собственности в пользу очередных заинтересованных сторон, вот тогда и настанет время поднимать шум. А пока две шоблы толкутся, глядишь, и что-нибудь городу перепадёт.
    В чём здесь минус?

  • Так мінус в тому,що коли там було болото то нікому тої “землі” не треба було! Болото купили упорядкували, насипали, вирівняли! Люди вклали грош, щоб довести ту територію до ряду та прокласти дорогу на Магалу. То тепер треба прийти на все готовеньке! Місто ще повинне віддати Інвесту гроші за землю і виплатити відсотки у банку, доречі ці гроші підуть з наших кишень, з бюджету!!!!
    А на рахунок Облгазу ТА РЕМу, задумайтесь!!! Продали, а місто що отримало????? НІЦ!!!

  • Что вы скандалите все? Аргументируйте пожалуйста, уважаемый Алекс. Бросьте истерики.

  • харьковский бандюга по кличке СЕРБ стал деректором рынка? ебнуться можно….

  • > коли там було болото то нікому тої “землі” не треба було! Болото купили упорядкували, насипали, вирівняли! Люди вклали грош, щоб довести ту територію до ряду та прокласти дорогу на Магалу.

    Бгг. То, что они затратили после _кражи_ (которую Вы называете покупкой) “болота” – они уже многократно для себя возместили. Вы рассуждаете сродни ситуации, когда, представьте себе, вор украл у Вас автомобиль, которым Вы из-за того, что руки не доходили или ещё по какой-нибудь причине, не пользовались, покрасил его, заправил.. таксовал на нём и прочими способами зарабатывал деньги. Но автомобиль то от этого не перестал быть Вашим?! И вот когда нашёлся метод (скажем, в кои-то веки суд справедливо сработал) вернуть его Вам, находится человек, который поднимает шум – “как же так, ведь они его красили, заправляли.. а до этого авто никому ненужное во дворе стояло”. Вы проникнитесь пониманием к подобному крикуну? Присмотритесь внимательнее, ведь это Вы?!

    > То тепер треба прийти на все готовеньке! Місто ще повинне віддати Інвесту гроші за землю і виплатити відсотки у банку, доречі ці гроші підуть з наших кишень, з бюджету!!!!

    Город должен признать эту афёру, называемую сделкой – ничтожной. От возвращения этой территории городу последний несомненно выиграет. В самом крайнем случае, что бы не перенапрягать бюджет, землю можно будет передать в аренду за справедливую цену. Или же иным способом использовать её для наполнения бюджета. Ещё раз повторюсь, вот если что-нибудь пойдёт не так, тогда можно (и нужно) поднимать “кипиш”. А отстаивать права аферистов на выдуреное ими имущество – заведомо неправое занятие.

    > А на рахунок Облгазу ТА РЕМу, задумайтесь!!! Продали, а місто що отримало????? НІЦ!!!

    Справедливости ради, ни облгаз, ни облэнерго никогда не являлись городской собственностью. И если наше убогое государство “сбросило” их проходимцам и прочим мразям вроде Фирташа.. Но это совсем другая история.. (с)

  • Bod – это голова, ясный ум.
    Прислушайтесь к нему, люди.
    И вы будете принимать правильные решения.
    Не имею чести его знать.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи