У Чернівцях помер науковець Микола Курганецький

01.11.2013

курганdefault30 жовтня на 74-му році життя відійшов у вічність науковець, Вчений секретар Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Микола Васильович Курганецький. Про це повідомляє офіційний сайт ЧНУ.

Микола Васильович народився 3 листопада 1939 року в селі Пригородок Хотинського району Чернівецької області. У 1962 році вступив на фізико-математичний факультет ЧДУ, після закінчення якого у 1967-му за скеруванням Мінвузу залишився працювати в університеті лаборантом. Пізніше працював інженером, молодшим, а потім старшим науковим співробітником науково-дослідної лабораторії. У 1986 році захистив дисертацію і став кандидатом фізико-математичних наук.

У коло його наукових інтересів входили такі проблеми: фазові переходи і теорія оптимального управління процесів кристалізації, хімічне полірування цинкових латейних сплавів електролітами з добавками та ін. З цими темами Микола Курганецький не раз виступав на Всеукраїнських та Міжнародних конференціях.  

З вересня 1988 року і до сьогодні обіймав посаду Вченого секретаря університету. Брав участь у комплектуванні складу Ради університету, Вченої ради, а також науково-технічної та спеціалізованої рад; вів протоколи засідань Рад; організовував проведення атестацій співробітників, розробляв критерії і методи їх діяльності; вів перепис з МОН України, ВАКом та іншими вузами з питань формування спецрад, захисту дисертацій і присвоєння вчених звань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи