До ЧНУ завітав Надзвичайний і повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник

08.10.2013

kopiya_posol-kanady-troy-lulashnyk-lonckoho

У Чернівецькому національному університеті ім.Ю.Федьковича з робочою поїздкою побував Надзвичайний і повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник. Під час розмови з керівництвом ЧНУ йшлося про співпрацю з канадськими університетами
Програма візиту канадського гостя передбачала ознайомлення з університетом, роботою Центру канадських студій, який діє при ЧНУ, і зустріч з викладачами та студентами. Про це повідомляється на сайті ЧНУ.

Трой Лулашник зазначив: “Я маю велику честь представляти свою державу у вашій країні як перший посол українського походження. І це схиляє мене до думки, що між нашими університетами має бути міжнародна співпраця, що сьогодні надзвичайно важливо. Чому так кажу? Знаю одне: мій рід походить із вашого краю або сусіднього. Батьки мені колись оповідали, що їх славні попередники жили десь неподалік Чернівців. До того ж і моя дружина генеалогічним корінням звідси. Ясна річ, це налаштовує і зобов’язує мене по-особливому налагодити зв’язки з вашим університетом”.

Пан посол підкреслив, що в Канаді є дуже багато “рідних” людей, і не тільки, хто хоче їхати до України з метою укладання низки взаємовигідних угод і тісно співпрацювати у різних галузях і сферах міжнародного життя.

“Є неабиякі підтримка і розуміння Уряду моєї країни. Свідченням цьому може слугувати історичний факт визнання Канадою Незалежності України у її найперші дні становлення”, – наголосив гість.

Сторони обінялися подарунками.

Повідомляє “МБ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини