Майже ідеальний злочин: як організовували побиття активіста за критику мера

03.08.2021

Син Клічука мав стати героєм-рятівником, але щось пішло не так

Ще коли під час виборчої кампанії озброєні тітушки «Єдиної альтернативи» брали штурмом міський тервиборчком, а майбутня секретарка міськради Марина Кирилюк, за силової підтримки бійців «Тигру», влаштовувала пропускний режим, ми прогнозували чим це все закінчиться. Ми писали про те, що з часом, чернівчан, які не достатньо добре будуть бачити наведення ладу в місті або не будуть визнавати, що при Клічуку жити стало краще та веселіше, виловлюватимуть бійці «Тигру» і переконуватимуть кулаками. Звісно, це був песимістичний сценарій у реалізацію якого вірити не хотілося. Та швидкі зміни у місті провалилися, лад не навівся сам по собі, дороги не відремонтувалися, а міська влада виявилася не спроможною навіть організувати покос трави, прибирання сміття, чи заміну блокувального стовпчика на вулиці Кобилянської, щоб зробити її нарешті пішохідною. Стало зрозуміло, що від безсилля та непрофесіоналізму, невдовзі можливі не зовсім адекватні дії.

Зрештою, чекати довго не довелося: на вході в міськраду влада відгородилась від чернівчан турнікетом, знесли пам’ятник видатному буковинцю Сидору Воробкевичу, а журналістів чернівецьких газет викидають з редакцій. І ось перший «силовий» дзвіночок.

Вчора, посеред білого дня, двоє молодиків напали ззаду на активіста Олексія Голика, який активно критикує мера та міську владу за бездіяльність. Олексій на своїй фейсбук-сторінці постить меми про мера і його команду і за це його по звірячому відгамселили ногами та розбили телефон. Більше того, охоронці «Тигру», навіть не приховують, що активіста побили саме за його критичні дописи. Під новиною про побиття, боєць «Тигру» Сергій Малиновський написав: «Будет теперь за метлой следить», натякаючи, що таким чином змусять активіста замовчати та не критикувати мера.

Та як не вміє команда Клічука організувати роботу комунальних служб у місті, таким же провальним вийшов і напад. Ні, били боляче, професійно, жорстоко, як справжні відморозки з 90-х, але ось поява сина мера Богдана Клічука на місці злочину, дала збій в ідеальній, на думку організаторів, схемі. Як то кажуть, перестаралися. За задумом, йому була відведена роль героя-рятівника. Як тільки худорлявий хлопець вийшов з машини, двоє кремезних спортивних молодиків злякалися та миттєво втекли, а сам Богдан Клічук згодом розповів ЗМІ про те, що там опинився випадково і кинувся рятувати чоловіка, якого били ногами. Тож вийшло ледь як не в Голлівуді, ніби син мера, рятував чоловіка, який критикує його батька, але ось гра акторів не потягнула навіть на провінційний театр.

Звісно, дзвіночок дуже тривожний і показовий. Хоча про хлопців із 90-х говорив ще Олексій Каспрук, коли охоронці Клічука, “витирали об нього ноги”, викидаючи з телеканалу «Чернівці». Щоправда політика така річ, що і це перетерпів ексмер, і зараз смиренно увійшов в коаліцію Романа Васильовича в ролі няньки для недосвідченого міського голови.

Ця зухвала акція із побиттям активіста мала на меті залякати усіх чернівчан, мовляв, ось що буває за критику царя. Але насправді хвиля обурення чернівчан непрофесійністю команди Клічука настільки велика, що навряд чи у мера вистачить «тигрят» та ботів на кожен допис у Фейсбуці. Та найбільш сумно, що у цілій команді мера, немає людини, яка б застерегла його, що 90-ті у 2021-му в Чернівцях вже не пройдуть, і маючи в арсеналі пару десятків молодиків, не варто недооцінювати справжню силу гніву чернівчан.

П.С. Світлини з фейсбук-сторінки Олексія Голика, за які його жорстоко побили

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини