Команда Клічука радить чернівчанам заощаджувати кошти, щоб взимку заплатити за тепло

24.06.2021

Фінансові втрати «Теплокомуненерго» мер переклав на плечі простих чернівчан

Платіжки «вдарять по гаманцям». Тариф за теплоенергію у Чернівцях підвищили майже вдвічі. Таке рішення  одноголосно прийняли під час виконкому міської ради.

В минулому році тепло у двокімнатній квартирі під час опалювального сезону вартувало чернівчанам приблизно півтори тисячі гривень. Однак тепер ця ціна стане вдвічі більшою. Підняти тарифи на тепло вирішили сьогодні на виконкомі міської ради. Таку  необхідність пояснили тим, що «Чернівцітеплокомуненерго» має серйозні збитки. Тож фінансові втрати компанії переклали на плечі простих чернівчан.

Вже під час наступного опалювального сезону людям доведеться віддавати із власного гаманця від двох до чотирьох тисяч гривень за тепло. Проте, міська влада вважає: такі зміни спонукатимуть чернівчан відкладати кошти заздалегідь.

«Як ми бачимо зараз трошки суттєво підвищиться тариф, але ми розуміємо, якщо не піднімуться зараз тарифи, то дотації з місцевого бюджету будуть вдвічі більші ніж попередні роки. Тому в принципі, зараз цей тариф впаде на чернівчан, але чернівчани повинні будуть після цього модернізовувати свої будинки.

Люди повинні вже зараз готуватися до опалювального сезону, в плані заощаджувати кошти для сплати даної послуги», – вважає член виконавчого комітету Олександр Ставчанський, який підтримав підвищення тарифу

Перекладати борги «Чернівцітеплокомуненерго» на плечі простих чернівчан, не вихід з ситуації, каже колишній директор департаменту ЖКГ Володимир Бешлей.

«Несправедливо коли ці всі видатки і збитки перекладаються на плечі чернівчан. Тому в цьому плані перше потрібно провести все таки аудит теплокомуненерго, якого до сьогоднішнього дня не було проведено. І друге питання розглянути: можливість надання матеріальної цільової допомоги чернівчанам. Сьогодні міська рада і пан Клічук всі кошти зберігає на депозиті – це більше 250 мільйонів. Хоча ці кошти можна було спрямувати на допомогу як теплокомуненерго так і чернівчанам», – зазначив Володимир Бешлей.

Нагадаємо, що тариф на тепло, встановлений виконкомом Клічука, став найвищий в Україні серед усіх обласних центрів.

Коментарі
  • Кирилюк на посаді секретаря МР – це непорозуміння. Абсолютно нефахова і не розумна людина.
    У дівчини одне в голові- як тільки почала отримувати 40 тис. зарплати на місяць, відразу почала прибарахлятися, бігати по касметичних салонах., ліпити собі імідж успішної бізнесвумен.)))
    Треба негайно її замінювати на іншу людину, бо нерозумне дитя завалить все в Чернівцях до чого доторкнеться. Абсолютна профанка пустомеля.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини