Поліція розслідує два кримінальні провадження у зв’язку з незаконними діями попереднього складу Чернівецької ТВК

17.02.2021

Виконуючи вказівки «Єдиної альтернативи» та «ОПЗЖ», ТВК прийняла незаконне рішення, яке скасувала ЦВК

Поліція розслідує два кримінальні провадження щодо зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення попереднім складом Чернівецької ТВК, якою керували Ірина Лютік «Слуга народу» та заступниця Ірина Микичук «ОПЗЖ», а секретарем була представниця “Європейської солідарності” Оксана Шородок.

Нагадаємо, що журналісти неодноразово фіксували, що Чернівецькою ТВК керують по телефону представники «Єдиної альтернативи» та «ОПЗЖ» та надсилають вказівки, що ставити на голосування і  як зривати засідання. Зрештою ТВК провела тайне засідання в кабінеті заступника міського голови Василя Зазуляка де прийняли протиправне рішення про відмову в реєстрації 10 депутатів партій «Рідне місто» та «Команда Михайлішина», і зареєстрували наступних по списку депутатів. Цю постанову Центральна виборча комісія України визнала незаконною, що суперечить Конституції та виборчому кодексу України, та звернулися до Нацполіції повідомивши про скоєний злочин.

У пресслужбі Нацполіції Чернівецької області повідомили, що за даним зверненням ЦВК триває досудове розслідування за ознаками статей 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Довідка

Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем (умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам) передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 366. Службове підроблення (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) передбачає покарання у вигляді  штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини