Проблеми бюджету Клічук вирішить за рахунок дітей: виконком підняв вартість харчування у садочках

26.01.2021

За рахунок батьків мер планує зекономити 4,5 мільйони гривень

Сьогодні Чернівецький виконавчий комітет під головуванням мера Романа Клічука прийняв рішення, що з 1 лютого батьки платитимуть більше за харчування дітей у садочках. Таке рішення підтримали 12 членів викокному.

Раніше батьки платили 60% за харчування у дитячих садочках, решту 40% покривали з міського бюджету. Однак виконком прийняв рішення, що з 1 лютого 2021 року батьки будуть платити вже 70% від загальної суми.

Таке рішення прийняли у зв’язку з тим, що зменшилися надходження до бюджету. Тож якщо в 2020 році з міського бюджету на харчування дітей витратили 24 млн 357 тис грн, то в 2021 році, завдяки цьому рішенню, планують заплатити 19 млн 864 тис грн. Різниця у сумі 4,5 млн грн ляже на плечі чернівецьких батьків.

Загальна вартість харчування не зміниться. В групах раннього розвитку повна вартість становитиме 26 гривень, з яких 18,2 грн будуть платити  батьки, а в групах дошкільного віку 38 грн і батьківська плата становитиме 26,6 грн.

Нагадаємо раніше скасували безкоштовні сніданки для школярів 1-4 класів. Приймаючи бюджет на 2021 рік, депутатська більшість Романа Клічука, фінансування безкоштовних сніданків молодших школяриків не передбачила.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини