Апеляційний суд відхилив спроби партійців Клічука забрати депутатський мандат у Героя України

23.11.2020

Сьомий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення залишити скаргу «Єдиної Альтернативи» без задоволення  

Нагадаємо Чернівецький окружний адміністративний суд постановив зарахувати бюлетень, який раніше визнали недійсним, нібито через нечітку печатку. Через це мав відбутись перерахунок голосів, а депутатом міськради мав стати представник партії «Команда Михайлішина» учасник АТО, народний Герой України Сергій Козак.

Та партійці Романа Клічука вирішили відібрати депутатський мандат у ветерана АТО, влаштували тиск на членів комісії ТВК з вимогою подати апеляційну скаргу. Коли в ТВК їм відмовили, «альтернативщики» звернулися до суду з апеляцією самостійно.

Вчора Сьомий апеляційний адміністративний суд в місті Вінниця розглянув справу за позовом партійців Клічука. Суд прийняв рішення залишити скаргу «Єдиної Альтернативи» без задоволення, а рішення суду першої інстанції, про визнання бюлетеню дійсним, без змін. Рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

Сьогодні ТВК має прийняти рішення про зарахування голосу та відповідно зміни загальних результатів та перерозподілу кількості мандатів між партіями. В оновлених результатах у партії «Єдина Альтернатива відмінусують одного депутата і у них залишиться 10 мандатів. Натомість кількісний склад депутатів «Команди Михайлішина» збільшиться до 7.

Довідка: Чернівчанин Сергій Козак легендарний ветеран АТО. Кавалер ордену «За мужність», народний Герой України. Один із найвідоміших ветеранів АТО міста Чернівці. У червні 2014-го, після тяжкого поранення, хірурги пришили йому відірвану у бою ногу через 5 годин після поранення. Він частково відновився і у грудні 2015-го повернувся на фронт у складі 95-ї десантно-штурмової бригади. Нині активно працює на благо свого міста і балотувався у депутати до Чернівецької міської ради від партії «Команда Михайлішина».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи