Каспрук з Мартинюком вирішили знайти гроші для медиків, відібравши у вчителів

21.05.2020

Олексій Каспрук заявляв, що збір коштів буде добровільний, але вийшов примусовим

Днями в мережі Фейсбук опублікували доручення міського голови Чернівців Олексія Каспрука, в якому він закликає керівників управлінь долучити свої колективи до всеукраїнської кампанії «Підтримую лікарів» та зібрати кошти з вчителів та комунальників на допомогу медикам.

Чернівчани обурювались, що це буде організовано в найкращих радянських традиціях – добровільно-примусово. Проте мер переконував усіх, що справа цілком добровільна.

Вчора ж у мережі з’явився ще один документ, який лише підтвердив добровільно-примусовий характер акції. Керівник управління освіти Сергій Мартинюк видав документ в якому він закликає школи та садочки долучитись до акції допомоги медикам. Мартинюк пропонує директорам зібрати колективи, розглянути дане питання і прийняти рішення один із двох варіантів рішення, але жоден з них не передбачає відмовитись від надання коштів. Мартинюк пропонує вчителям перерахувати одноденний заробіток, або ж встановити іншу суму.

 

 

Нагадаємо, що чиновники Ратуші, в тому числі й Мартинюк, отримали матеріальну допомогу на суму майже 6 мільйонів гривень. Міський голова Олексій Каспрук отримав понад 50 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини