Криза і карантин не для всіх: чиновники Ратуші отримали матеріальну допомогу майже на 6 мільйонів

13.05.2020

Мер отримав на вирішення соціально-побутових питань понад 50 тисяч гривень

На початку квітня депутати міськради прийняли рішення про виплату доплат чернівецьким медикам, які безпосередньо боряться з коронавірусом. На ці цілі тоді виділили 5 мільйонів гривень на 3 місяці. Щоправда депутати пропонували виділити більше, 10 мільйонів гривень, але міський голова Олексій Каспрук зазначив, що в бюджеті не вистачає коштів через кризу пов’язану з COVID-19. Тож міські обранці проголосували за виділення 5 мільйонів.

Також депутати виділили 2,5 мільйони гривень на закупівлю продуктових наборів для чернівчан, які опинились у скруті через втрату джерел заробітку у зв’язку з карантином. Передбачалось, що на людину припаде 250 гривень, на які закуплять продукти.

Та виявилось, що фінансова криза стосується не усіх. В розпал карантину, наприкінці березня, майже усі працівники міськради отримали матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових проблем. Найбільше отримав мер Олексій Каспрук, якому виплатили понад 50 тисяч гривень. Загалом же на виплату матеріальної допомоги працівникам Ратуші виділили 5 мільйонів 836 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук написала чернівчанка Антоніа Фігель, яка оприлюднила офіційні документи від міської ради про ці виплати та заяви на отримання такої допомоги від деяких чиновників.

Також із офіційного запиту стало відомо, матеріальну допомогу не отримували лише декілька працівників міськради, серед них зокрема заступниця начальника управління бухгалтерії Руслана Данчук, секретар міськради Василь Продан, працівниці департаменту соцзахисту Наталія Зазуляк та Світлана Козменко, директор ДМБК Микола Собко та працівниця цього ж департаменту Ірина Рафал, – пише “Чернівецький промінь”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини