Іван Мунтян розповів хто організував обшуки НАБУ в облраді

11.11.2019

З’явилися люди, які хотіли привласнити санаторій «Брусниця» без орендної плати та будь-яких умов

З 2013 по 2018 рік тривали пошуки інвестора для відновлення санаторію “Брусниця. Про це розповів голова Чернівецької обласної Ради Іван Мунтян в програмі “Діалоги” на телеканалі “Чернівецький Промінь”.

Коли наприкінці 2018 року вдалося знайти компанію, яка погодилася на всі умови, які запропонувала обласна рада, тоді й почали виникати проблеми. Голова обласної ради говорить, що з’явилися люди, які хотіли привласнити санаторій без будь-яких умов. І саме з цим він пов’язує нещодавні обшуки НАБУ в кабінетах обласної ради.

«За весь цей період я особисто займався пошуком інвестора на різних нарадах та форумах, як Європи так і України. Ті умови, які були виставлені на конкурсі в 2015 році  багатьох не влаштували. Була дотримана вся процедура згідно закону. У нас в області знайшовся підприємець, який має подібні готельні комплекси, і якого влаштували ті умови, які запропонувала обласна рада. В цей момент з’явилися люди, які хотіли взяти санаторій без будь-яких умов», – зазначив голова облради

За словами голови облради він хоче уникнути ситуації коли зведення з ним рахунків осіб, які хочуть привласнити санаторій, відлякають інвестора.

Нагадаємо, що інвестор, який був обраний згідно чинного законодавства, бере на себе пільгові зобов’язання для учасників АТО та їх сімей, має сплачувати понад 81 тисячу гривень за оренду та впродовж 5 років вкласти у реконструкцію понад 4,5 мільйони гривень.

Раніше екс-голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук назвав політичним замовленням обшуки, які провело Національне антикорупційне бюро в кабінеті голови обласної ради Івана Мунтяна 16 жовтня. На переконання Фищука, справа навіть не дійде до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи