За порушення поблизу «Смугарських водоспадів» відкрито кримінальне провадження

15.04.2016

водоспад 222Після серії публікацій в «Чернівці таймс», відкрито кримінальне провадження щодо порушень під час вирубки лісу та незаконних дій у ландшафтному заказнику «Буковинські (Смугарські) водоспади».

Ми вже інформували, що після перевірки екоінспекція склала 4 протоколи та оштрафувала на 20 тисяч гривень за порушення під час проведення суцільно-санітарної рубки поблизу Смугарських водоспадів та засипання камінням одного із водоспадів. Тепер кримінал у діях лісорубів вбачають поліцейські.

Як повідомили в прес-службі ГУ національної поліції в Чернівецькій області за фактами та фотоматеріалами викладеними у публікаціях «Чернівці таймс» відкрито кримінальне провадження за статтею 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість) та проводиться комплекс слідчих дій. Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Якщо ж дії спричинили тяжкі наслідки, то це карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

В рамках кримінального провадження слідчі Путильського відділу поліції звернулись до суду щоб отримати доступ до оригіналів документів, що доводять вину осіб, які скоїли даний злочин. Зокрема у клопотанні було зазначено:

«Наявні публікації та фотоматеріали до них, можуть містити відомості про те, що працівниками СЛАП «Путильський держспецлісгосп» через неналежне виконання своїх службових обов’язків допущено службову недбалість, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам.»

Путильський районний суд 25 березня своєю ухвалою надав поліцейським доступ до необхідних документів.

Раніше про відкриття кримінального провадження поліцейські не повідомляли, як і не розголошують подробиці місячного розслідування цієї справи посилаючись на таємницю слідства.

 

Олексій Пономаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи