Чи причетний Майборос до вбивства Костакова?

31.03.2016

Наше видання продовжує цікавитись попередньою роботою переведеного на Буковину поліцейського Володимира Майбороса. Нагадаємо раніше ми вже публікували відео де  керівник Волноваського райвідділу міліції Майборос співпрацює з бойовиками ДНР, змінює державний прапор на райвідділі і організовує з терористами спільне патрулювання міста. А також блокує службовим авто міліції, разом з бойовиками ДНР, в’їзд у Волноваху колони українських збройних сил. Сьогодні мова піде про ще одну загадкову історію, яка за дивним збігом часто переплітається з ім’ям Володимира Майбороса.

Костаков МаестроУ справі жорстокого та цинічного вбивства легендарного українського розвідника Сергія Костакова (Маестро) у Волновасі, й досі ніхто не затриманий. Більше того нікому навіть не оголошено про підозру. А тим часом потенційні вбивці розгулюють на свободі, хтось втік за кордон, а хтось навіть змінив посаду і продовжує працювати в поліції.

Сергій Костаков був активістом «Податкового майдану» у 2011 році. Через переслідування був змушений покинути країну, але як тільки почались події на Донбасі він повернувся і став на захист України у складі 72-ї окремої механізованої бригади.

У серпні 2014-го бійці 72-ої бригади увійшли у Волноваху, де перед цим кілька місяців бойовики ДНР спокійно співіснували з місцевою міліцією під керівництвом Володимира Майбороса. Більше того, райвідділ вони контролювали, і навіть спільно патрулювали місто. Був знятий державний прапор з райвідділу, і подейкують, терористи отримали доступ навіть до кімнати зберігання зброї.

Взвод розвідки, де служив Костаков, отримав завдання зайняти будівлю Волноваського райвідділу та вилучити документи, щоб вони не були знищені посібниками терористів. В момент входу 72-ої у місто, всі працівники райвідділу розбіглись залишивши чергового, який зачинився та відмовлявся відчинити двері нашим військовим. Дивна поведінка українського міліціонера, який перед цим дозволяв ополченцям ДНР і по райвідділу вільно гуляти, і зброю з райвідділу брати. Але розвідники все ж вибили двері та проникли в райвідділ. Згодом до райвідділу завітав і його керівник Володимир Майборос, який обурився поведінкою українських військових, які вибили двері і до його службового кабінету. Саме тоді він отримав в обличчя прикладом від Костакова, чого певно Майборос розвіднику не пробачив, адже ДНРівці його не били поки він їм «прислужував», і до такого ставлення до себе міліціонер не звик.

Майборос-копА вже 15 вересня Костаков несподівано опинився за гратами. Операцію по затриманню кривдника очолив сам Володимир Майборос. Приводом стала нібито інформація про угон автомобіля, який Сергій вилучив у волноваського бандита, і яку вони використовували для бойових завдань і пересування по території підконтрольній терористам. Але потім на цій «Тойоті РАВ 4» їздив командир частини.

«Як же я вкрав машину якщо на цій машині командир зустрічав начальника Генштабу та міністра оборони», – обурювався згодом розвідник. Тому зрозуміло, що авто було лише приводом для затримання, адже і власник легковика зізнався, що написати заяву на військового його примусили у місцевій міліції.

Також йому намагались пришити і зґвалтування, але жінка не стала його обмовляти, і, навіть, спробу викрадення та вбивства Майбороса.  А колишні «Беркутівці» з Волноваського райвідділу, які етапували його до Маріупольського СІЗО, відверто заявили, що до суда він не доживе, адже в них є дозвіл від керівництва не довезти його живим.

Та тоді Костакову пощастило, що на його затримання вчасно відреагували і підняли шум. Тож під тиском громадськості 20 вересня його випустили.

Але вийшовши з СІЗО він продовжив викривати зловживання міліції і військового керівництва, тож через неприязні стосунки змушений був переводитись.

Костаков про корупцію
21 листопада 2014 року Костаков написав у «Фейсбуці», що переводиться у 81 бригаду і виставив фотографію припису. А наступного дня він пішов на потяг Маріуполь-Київ та зник.

Костаков перевыд скрын

Тіло розвідника знайшли лише через пів року. Руки були зв’язані, вбили його вистріливши впритул в потилицю. Вбили під час війни не вороги, вбили свої…

Слідство й досі опрацьовує різні версії, адже Сергій був як кістка в горлі і для керівника Волноваського райвідділу Володимира Майбороса, і для військових, яких він викривав в причетності до контрабанди. Але поки вбивці українського розвідника на волі, а справа схоже так і залишиться не розкритою. Адже комусь дуже не вигідно, щоб разом з затриманими вбивцями спливла й інша правда, про причетність деяких міліціонерів до співпраці з бойовиками ДНР, про контрабанду та інші речі, які відбуваються в зоні АТО.

Поховали Сергія Костакова 2 жовтня 2015 року в Києві.

Костаков похорон

Роман Данильчук

В матеріалі використані дані власних джерел та сайту: http://ord-ua.com

Коментарі
  • автор правильно указал на то, что у Майбороса была очень большая личная неприязнь к Костакову. и Майборос в самом деле пытался Сергея “запереть”….
    и то, что Костакова пытались обвинить в изнасиловании – я это знаю точно… во-первых мне про это рассказывал сам Костаков, а потом, после его исчезновения – сама дама.
    Майборос сам не стрелял Сергею в затылок, но дело разваливали и разваливают его подчиненные.
    он служил гарантией того, что убийцы останутся безнаказанными….

    • більшість черновчан імею непріязнь лічную до всіх кулявлобів І ЩО С ТОГО?

    • невгадав, більшість- це весь народ України, який вже готовий передушити цю гоп-компанію за той геноцид, який вони устроїли на Україні.

  • Чи причетний Майборос до того що утік від слідства депутатРідного міста Білик?

  • Це жахливо, і цей покидьок приїхав на Буковину, переховуватись від справедливості, не потрібен нам цей майборос, нехай кришує та вбиває у себе в ДНР, москалів своїх !
    Народ, потрібно його вже гнати !!!!?

  • біда, шо такі майбороси не тільки порозповзалися по Україні, а й керують державою, того і вбивають таких патріотів і просто порядних і чесних людей, як Костаков, які не дають їм красти.

  • Когда захватили в Донецке УВД начальник и его замы просто сели на машины и уехали. Они пришли сворой банды когда уже все начиналось. Как вы думаете, где они сейчас? Угадали. Занимают руководящие посты по областям Украины и в министерстве.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи