Буковинські нардепи економлять на меблях. Але не на своїх

21.10.2013
Фищук-Бурбак-Федорук-1

Фото з прес-конференції, де Микола Федорук повідомляє про рішення нардепів скинутися на реставрацію меблів Кобилянської. Цікаво, що за життя Ольги Коблянської відбувалося щось подібне. І вона перебувала у хронічній матеріальній скруті. Ще цікавіше, що подекуди єдиним спонсором Кобилянської ставала радянська держава, в якій депутатів, у звичному розумінні, не було..  Кобилянській було призначено пенсію від СРСР ще у 1927 році. Це не радянська агітація, звісно,- просто факт)))

Депутатські меблі. очевидно, виглядають непогано.  Економлять на меблях Ольги Кобилянської. Ідея скинутися на реставрацію автентичних меблів Ольги Кобилянської належала письменниці Марії Матіос. Про це під час прес-конференції повідомив народний депутат України Микола Федорук,   – Ми вирішили, що будемо брати участь у відзначенні 150-річчя Ольги Кобилянської. Це наша конкретна фінансова участь у реставрації автентичних меблів музею. Ми виділяємо на це кошти, а роботи виконуватимуть київські майстерні. Це буде наш вклад у відзначення ювілею. Жоден з сімнадцяти нардепів від Буковини не відмовився”.

Реставрація меблів довготривалий процес, він може тривати кілька тижнів і навіть місяців.  До ювілею залишилося не так багато, а грошей чомусь нема.  До того ж у музеї, заспокоєні обіцянками, написали лист до реставраційної фірми з гарантіями оплати. А грошей нема. І це взагалі надає ситуації пригодницького характеру. Про історію з панською обіцянкою дати кожух  минулого тижня зняв сюжет чернівецький телеканал “Промінь”. Про факт повідомили і у “Молодому буковинці”.

По три тисячі гривень із депутатського носа на користь громаді і буковинській культурі. Не потягнули. Цікавий психологічний нюанс.

СХОЖІ НОВИНИ:

Бурбак ставить на 5-й сектор, як у казино. А на кону «Добробут»

Замовчування як аргумент ( і трохи про справу 17 мільйонів)

 

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи