Правоохоронці викрили масову розтрату бюджетних коштів на окрузі Бурбака

15.03.2018

бурбак_хотин3Вчора інформаційний портал «Букінфо» опублікував низку документів про відкриття кримінальних проваджень стосовно деяких посадовців Хотинського району. З них випливає, що окремі наділені владою особи без зайвих докорів сумління та з легкістю привласнювали і розбазарювали мільйони гривень бюджетних коштів.

Варто відзначити, що Хотинський район входить до виборчого округу нардепа від «Народного фронту» Максима Бурбака. Сам Максим Юрійович регулярно навідується на свою вотчину, намагаючись контролювати усі процеси в районі, та постійно бере участь у різноманітних заходах, організованих для нього улесливим районним керівництвом.

Так, 23 лютого він разом зі своїм однопартійцем по «Народному фронту», головою Хотинської РДА Петром Допіряком помпезно відзвітували перед мешканцями району. Щоправда, людей у робочій час до холодної зали Будинку народної творчості зганяли примусово, за заздалегідь складеними списками. А деяких навіть примушували висловлювати слова подяки нардепу і районній владі.

«Ми показали реальні справи», – написав того ж дня, задоволений організацією заходу, Максим Юрійович.

Та, як з’ясувалося, деякі з цих справ вже набули статусу кримінальних. Тож, не все так ідеально в районі як про це написано у звітах Бурбака і Допіряка.

Зокрема, відкрито кримінальне провадження за фактом закупівлі Рукшинською сільською радою двох шкільних автобусів на суму 1 мільйон 398 тисяч гривень.  Правоохоронцями встановлено, що автобуси не відповідають стандартам і технічній специфікації такого виду транспорту. Всупереч чинному законодавству, замість нових були придбані автобуси бувші у використанні. Крім того, вони були ще й технічно несправні.

Також Рукшинського сільського голову Олега Горбатюка підозрюють у зловживанні службовим становищем під час ремонту сільського стадіону у Рукшині. Йдеться про те, що заявлена сума робіт не відповідає дійсності, а сільській голова разом з підрядником привласнили 727 тисяч гривень бюджетних коштів.

У зловживанні службовим становищем звинувачують і Перебиковецького сільського голову Віктора Дроня.

Слідством встановлено, що 28 грудня 2016 року він уклав угоду на ремонт ділянки дороги «Строїнці-Перебиківці». Попри те, що жодних ремонтних робіт, фактично, не проводилося, того ж дня Віктор Дронь підписав фіктивний акт прийому виконаних робіт на підставі якого на рахунки підрядника та інженера з технічного нагляду незаконно було перераховано 1 мільйон 299 тисяч гривень бюджетних коштів. Експертиза встановила, що не було виконано робіт на 816 тисяч гривень, які, на думку правоохоронців, і привласнили учасники корупційної схеми.

Тут варто згадати, що у Бурбака особливе ставлення до Перебиківців. Так, це єдине село в районі, яке минулого року отримало власний пожежний автомобіль. А ключі від нього Віктору Дроню в урочистій обстановці вручив сам Максим Юрійович. А ще Бурбак особисто їздив у села Баламутівка і Ржавинці та агітував їхніх мешканців приєднуватися до ОТГ із центром саме у Перебиківцях. Хочеться задати запитання – чому нардеп так настійливо хоче приєднати до Перебиківців два села з сусіднього Заставнівського району? Чи не для того, щоб Віктор Дронь, як голова ОТГ забезпечив Бурбаку і «Народному фронту» потрібний результат на майбутніх виборах.

 Зрештою, можна припустити, що це далеко не останні корупційні діяння посадовців з виборчого округу Бурбака, якими зацікавилися правоохоронці, тож список кримінальних проваджень ймовірно буде поповнюватися.

Принаймні, у наступній  публікації ми розкажемо, як управління освіти Хотинської РДА купувало шкільні автобуси і яке відношення до цієї оборудки має голова парламентської фракції «Народного фронту» Максим Бурбак.

Андрій Тисовський

рукшин_автобус1

рукшин_автобус2

дронь1

дронь2

дронь3

дронь4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини