Мер підписав рішення про скасування подорожчання проїзду, але законною все одно вважає ціну 4 гривні

25.04.2017

Каспрук в маршруткеСитуація зі скасуванням депутатами рішення виконкому про підняття ціни за проїзд в маршрутках до 4-х гривень є досить незручною для Олексія Каспрука і в любому випадку програшна в плані рейтингу. Напередодні ймовірних перевиборів, і стабільно падаючого рівня довіри чернівчан, зайвий раз мерові підставлятись не хотілось.

Єдиний шанс у цій ситуації вийти «сухим із води» було увімкнути «дурника» і продовжувати все валити на депутатів, що останнім часом виходить у Каспрука значно краще, ніж вирішувати нагальні проблеми Чернівців. Цей сценарій схоже і був прийнятий за основу у подальшому.

Після прийнятого ще 10 квітня депутатами рішення, Каспрук, у разі якщо він вважав рішення незаконним, мав би накласти вето. Звичайно, що «вето» мера на питання скасування подорожчання проїзду у маршрутках чернівчани сприйняли б досить неоднозначно. Тому побоюючись гніву людей, 13 квітня мер таки підписав рішення і воно набуло законної сили.

Та схоже, що у міського голови є своє бачення законів. Адже пройшло вже майже два тижні, а чернівчани, незважаючи на підписане Каспруком рішення про відміну здорожчання проїзду, і досі платять у маршрутках по 4 гривні.

Виявилось, що незважаючи на те, що рішення після підпису Каспрука і публікації набуло законної сили, мер вважає законною ціну 4 гривні. Більше того, за 11 днів Олексій Павлович та його підлеглі, схоже навіть не проінформували офіційно про скасування подорожчання проїзду перевізників, але він як провидець вже думає, що це буде оскаржено. Про це Олексій Каспрук повідомив вчора під час брифінгу.

«Є рішення сесії по скасуванню рішення виконкому. Департамент повинен був надіслати листи перевізникам. Думаю, що це буде оскаржено. На сьогоднішній день законним є встановлена ціна 4 гривні за проїзд. Якщо хтось з перевізників готовий возити по 3 гривні – ми це тільки вітатимемо», – зазначив Олексій Каспрук.

Виникає питання, якщо Каспрук не наклав вето, і рішення депутатів законне, то чому воно не виконуються, чого чекає згаданий Олексієм Павловичем департамент, і як може бути тоді законною ціна в 4 гривні?

Схоже, що мер зайняв вичікувальну позицію і понад усе сподівається на якісь дії з боку перевізників. Ідеальним за його сценарієм був би транспортний колапс, тоді б можна було звинуватити у ньому депутатів, незважаючи, що на рішенні стоїть його підпис. Але на цей випадок і існують підконтрольні ЗМІ, які б мали викрути ситуацію так як буде вигідно Каспруку.

Але ймовірніше за все, раніше до нього завітають обурені чернівчани, які вже відмовляються платити 4 гривні перевізникам, і змушені терпіти хамство та  приниження від водіїв маршруток. У людей накипіло і невдовзі вони почнуть задавати питання і самому Олексію Павловичу.

А поки є відповідь лише на питання хто винен у тому, що чернівчани платять за проїзд не 3, а 4 гривні. У рішенні міськради про скасування подорожчання проїзду за підписом мера, окремим пунктом зазначено, що організація виконання цього рішення покладена на Чернівецького міського голову Каспрука О.П.

Роман Данильчук

Коментарі
  • Від багатьох чув, що міський голова з Каспрука буде ніякий, але доводилося обирати менше зло, а виявляється вони всі однакові, скотиняки, як же треба ненавидіти чернівчан, щоб робити все проти співмешканців міста?

    • Каспрук – “синок” Бурбака, вихідець з Народного Фронту. Ви подивіться, до чого вони місто довели! Навіть при Михайлішині такого не було!

  • Олексій на правильному шляху! Все правильно робить. Пора йому лишатись того “руля”, хай йде краще в Чічері посидить

  • До чого довели???? голосувати і вибирати будемо тільки Каспрука, оскільки альтернативи на сьогодні в Чернівцях немає,

    • Каспрука??? Вам мало корупції в місті? Чи вам мало колапсів? Ви ще скажіть, що бачите непоганим рішення кредитного зашморгу?

  • Загнали у глухий кут, тому й підписав. А що, хіба так не можна? Каспрука ж перевізники зжеруть, якщо він знизить тариф, а так – “Я рішення підписав, а перевізники хай в суді собі ….ся”

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини