Що заважає Каспруку завершити реконструкцію кінотеатру Миколайчука?

18.01.2017

кінотеатр Миколайчука

Міській голова Чернівців зрозумів, що він неспроможний виконати свою ж обіцянку звершити реконструкцію кінотеатру ім. І.Миколайчука у 2017 році, а тому вже почав «призначати» винних у цьому.

Зокрема, днями у коментарі одному з місцевих видань мер Олексій Каспрук пожалівся на те, що реконструкцію багатостраждального кінотеатру ім. І.Миколайчука цього року навряд чи вдасться завершити. І свої двері для відвідувачів він відкриє, у кращому випадку, у 2018 році.

Винними у цій ситуації Олексій Павлович зробив депутатів Чернівецької міської ради – мовляв, вони неохоче виділяють кошти з міського бюджету на благородну мету відродження кінотеатру.

Останнім часом для Каспрука стало усталеною звичкою вішати усіх собак на міських обранців. Але і цього разу він звернувся не за адресою, бо саме незрозумілі рухи міського голови та чиновників призвели до того, що ошатний колись кінотеатр нині суміщає функції довгобуду з прихистком для безхатченків.

Нагадаємо, що перетворення занедбаної будівлі кінотеатру на сучасний кіномистецький центр було одним з основних пунктів передвиборчої програми Олексія Каспрука у травні 2014 року. Аби, так би мовити, довести усю серйозність своїх намірів одразу ж після виборів новоспечений міський голова створив робочу групу, яка мала б опікуватися цим питанням. Було анонсовано проведення міжнародного конкурсу на найкращий проект реконструкції. Однопартійці Каспрука, нардепи від «Народного Фронту» Микола Федорук та Максим Бурбак наввипередки вихвалялися, що уряд Арсенія Яценюка виділив аж цілих 5,5 мільйонів гривень на кінотеатр.

Кількість переможних реляцій зростала у геометричній прогресії, а за реконструкцію кінотеатру ніхто й не думав братися. Більше того, з майже 6 мільйонів гривень, які мали нам перепасти з барського плеча Арсенія Петровича, до Чернівців дійшли лише 3 мільйони, які у Ратуші не встигли освоїти, тож їх довелося повернути до державного бюджету.

При цьому, майже таємно від громадськості, провели тендер на реконструкцію вартістю 25 мільйонів гривень, який виграла фірма «Експріелтсервіс». Про, так і неоголошений, міжнародний конкурс забули, і за основу реконструкції взяли проект десятирічної давнини, який вже на той час виглядав дещо морально застарілим.кінотеатр_миколайчука

Ці моменти зацікавили депутатів Чернівецької міської ради, які засумнівалися у доцільності саме такого використання коштів громади.

«Депутатський корпус виступає за те, щоб замість чергового кінотеатру, які у Чернівцях і так напівпорожні, був зведений повноцінний мультикультурний центр. Щоб у комплексі були студії, де можна було б навчатися знімати фільми. Студії для інших майстер-класів. Глядацька зала використовувалася не лише для перегляду фільмів, але й для проведення інших заходів. Такий центр був би цікавий і для чернівчан, і для гостей нашого міста.

Тому ми запропонували Департаменту містобудівного комплексу врахувати наші пропозиції, але вони були проігноровані», – зазначає депутат від фракції «Рідне місто» Володимир Бешлей.

Поки у Департаменті думали як «відфуболити» депутатів, фірмою-підрядником, яка встигла освоїти майже 6 мільйонів гривень, зацікавилися правоохоронці. З’ясувалося, що «Експріелтсервіс» не має досвіду у проведенні подібних робіт і став переможцем на підставі наданих фіктивних документів.

А за словами Володимира Бешлея, навіть ті роботи, які ця фірма встигла провести, не витримують жодної критики.

Тому не дивно, що депутати міської ради не поспішають розкидатися бюджетними коштами, а спершу хочуть заслухати звіт про використання вже тих, які були виділені на реконструкцію кінотеатру Миколайчука.

Попри це, Олексій Каспрук на своєму останньому брифінгу не втратив нагоду вкотре дорікнути міським обранцям, що вони не у повному обсязі фінансують реконструкцію кінотеатру Миколайчука.

Хоча, насправді, депутати просто намагаються розібратися, що заважає міському голові виконати свою передвиборчу обіцянку, і чи він, насправді, має щире бажання її виконувати?…

Захар Подкидишев

Коментарі
  • Як кажуть в народі “поганому танцюристу мішають…” (ну ви зрозуміли)
    З Каспруком та ж історія.

  • У Каспрука тепер звичка така, в бкдь-якій ситуації звинувачувати депів. Але ж таваріщ мер, нє харашо свої прогрішки на чужих спихувати.

  • А может это часть какого-то хитрого плана. ВКиеве таким образом снесли кинотеатр Нивки. Его в 2009 году закрыли на ремонт, а затем денег не стало. Привет. Начав ремонтные работы. Затем то что разобрали снесли. А теперь на его месте собираются открыть торговой развлекательный центр. И насколько я помню во времена ФФедорука там собирались построить гостиницу. И под это дело собирались снести все вокруг в том числе и завод Легмаш. Но вот только Федорука отправили в отставку. И проект остановился.

  • Як висловився Бешлей, що Каспрук “вкотре дорікнув міським обранцям, що вони не у повному обсязі фінансують реконструкцію кінотеатру Миколайчука” В чому тут Каспрук не правий?. Ви що думаєте ми не бачимо роботу депутатів. Не випадково назріває питання переобрання депутатів міської ради – бо Ви рєбята “зажралісь” і не дбаєте про пересічного мешканця Чернівців, а свої недоліки перекладаєте на Каспрука.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини