Кінотеатр Миколайчука за 25 мільйонів мала реконструювати фірма, що виготовляє металопластикові вікна

25.05.2016

кінотеатр МиколайчукаЗ міського бюджету на ремонт кінотеатру Миколайчука  у 2015 році виділили 25 мільйонів гривень фірмі, що займається виготовленням металопластикових конструкцій і в якій працює всього кілька працівників без будівельної освіти, про це повідомляє “Чернівецький промінь” з посиланням на  Департамент захисту економіки Національної поліції України.

На підставі фіктивних документів підприємство стало переможцем на конкурсних торгах. Вказані кошти на свої рахунки ТОВ отримало за реконструкцію кінотеатру.
Так, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції встановили, що у грудні 2015 року проходили конкурсні торги із державних закупівель: реконструкція кінотеатру під кіномистецький центр. Вартість послуг – майже 25 мільйонів гривень.
Участь приймали 10 підприємств. З переможцем уклали договір на проведення робіт. На рахунки товариство отримало з бюджету близько 25 мільйонів гривень.
Проаналізувавши надану переможцем документацію, працівники УЗЕ виявили ряд невідповідностей кваліфікаційним вимогам. Головна з яких – досвід у виконанні аналогічних робіт та наявність фахівців у сфері будівництва.
Службові особи товариства надали фіктивну довідку, в якій зазначили, що на підприємстві працевлаштованj 20 осіб,  які мають будівельну освіту. Однак деякі громадяни, які вказані у документі, взагалі не працюють на ТОВ. Також, основна діяльність  – виготовлення та встановлення металопластикових конструкцій і комплектуючих. Тож досвіду роботи з реконструкції будівель та споруд підприємство немає.
Представники вказаного підприємства заздалегідь знали про їх невідповідність, але внесли до документів фіктивні відомості, як наслідок стали переможцем у тендері та отримали бюджетні кошти.
За фактом службового підроблення посадовими особами комерційної структури відкрито кримінальне провадження –  ст. 366 Кримінальногокодексу України.

 

Коментарі
  • У всьому винен Михайлишин!!! Мер Каспрук тут ні до чого!!!
    Це я, Карімова, вам це кажу!!!

  • А чего же вы хотели, власть воровская, карали, крали, до крались! Теперь получают в ответ, не даром же существует фраза. что по сеял, то по жнешь, вот и пожали власти.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини