Замість того, щоб звільнити Обшанського, Каспрук відправив його у відпустку

29.11.2016

Обшанський

Незважаючи на те, що депутати Чернівецької міської ради більш ніж місяць тому рекомендували меру Олексію Каспруку звільнити з посади начальника міської інспекції з благоустрою Сергія Обшанського, він продовжує виконувати свої обов’язки. Більше того, службова перевірка по Обшанському, яку анонсував Каспрук фактично не розпочалася.
Нагадаємо, що ще 27 жовтня під час сесії Чернівецької міської ради Сергій Обшанський некоректно повів себе по відношенню до депутата з фракції “Батьківщина” Любов’ю Сорохан, а потім облив водою та намагався спровокувати бійку з її колегою Валерієм Казиміровичем.
То ж дня цей кричущий випадок розглянула депутатська комісія з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції, яка рекомендувала Каспруку звільнити Обшанського з посади. Пропозицію комісії своїм голосуванням підтримали більше 30 міських обранців.
Згодом, Каспрук повідомив, що буде створена комісія, яка проведе службове розслідуваня за даним фактом і вже на підставі її висновків він буде приймати рішення, чи звільняти Обшанського.
Однак, як з’ясувалося на вчорашньому брифінгу Каспрука, він робить усе можливе для того, щоб зберегти свого однодумця Обшанського на посаді.
“Комісію, яка веде перевірку, очолює мій заступник Володимир Середюк. Обшанський був у відпустці. Лише з неї вийшов. Поки що відбулося лише одне засідання комісії, яка проводить перевірку”, – зазначив вчора Олексій Каспрук.
Після такої заяви мера стає зрозуміло, що у Ратуші відверто намагаються спустити цю справу на гальмах, сподіваючись, що про витівку Обшанського на сесії всі забудуть. Бо, замість того, щоб звільнити Обшанського, Каспрук виписав йому премію розміром 105% від посадового окладу, а потім дав можливість піти у відпустку і перечекати поки все вляжеться. Щоправда, надмірно активний Сергій Валерійович на відпустку нне зважав і продовжував брати активну участь у демонтажах рекламних конструкцій чернівецьких підприємців.
Варто відзначити, що такий спосіб рятувати своїх підлеглих для Каспрука зовсім не новий. Зокрема, після того, як депутати своїм сесійним рішеням рекомендували міському голові звільнити з посади керівника КП “Чернівціспецкомунтранс” Олександра Іванченка, мер, замість того, щоб прислухатися до думки міських обранців, відправив свого підлеглого у відпустку.
Про ситуацію всі трохи призабули, а Іванченко вийшов з відпустки і продовжує керувати.
Тож, судячи з усього саме такий сценарій Каспрук намагається повторити в історії з Обшанським.
І це при тому, що звільненя Обшанського вимагають не лише депутати, але й мешканці Чернівців, які збирають підписи під відповідною електронною петицією.

Захар Подкидишев

Коментарі
  • Обшанського у відставку!))) Бо за відпустку йому ще зарплату і 105% премію прийдеться виплачувати!!!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини