Українські курочки “несуть золоті яєчка”
Польські виробники курячого м’яса бояться конкуренції з дешевою українською продукцією через продовження безмитного режиму єкспорту до ЄС. Про це повідомляє expres.ua з посиланням на польське видання Puls Biznesu.
“Навіть без мит наша продукція є дорожчою. В той час як українська курятина коштує 6 злотих за кілограм, в Польщі вартість виробництва обійдеться в 12 злотих за кілограм” – говорить президент групи Konspol Казімєж Пазган.
За даними PricewaterhouseCoopers, які наводить газета, Україна щорічно може поставляти на ринок ЄС 36 тон курятини.
До того ж українські виробники мають великі виробничі потужності. Зокрема, одна фабрика поблизу Києва здатна виробляти 600 тис. тон курки щорічно, в той час як вся Польща виробляє 1,8 млн т. На руку українським виробникам на польському ринку і значна девальвація гривні.












Коментарі
Хотелось бы знать как растут и питаются наши
куры. На эту тему неплохо было бы сделать фоторепортаж. Я серьёзно. Это наше здоровье.
Ешь и не знаешь, что ешь.
Во многом знании – многая печаль..
Печаль – в незнании.
Медицина гласит: полезно то мясо , которое
гуляло. Я слышала неоднакратно, что наши
куры стоят столбиками в клетках.
Так вот , почему бы не выделить курам большую территорию для прогулок , тем более , что эти
земли практически пустуют. После того , как куры
удобрили это место , они перемещаются на другую
площадь.
Да , от стоячих кур в здоровьи человека крупные
неприятности.