Українські курочки “несуть золоті яєчка”

13.11.2014

Польські виробники курячого м’яса бояться конкуренції з дешевою українською продукцією через продовження безмитного режиму єкспорту до ЄС. Про це повідомляє expres.ua з посиланням на польське видання Puls Biznesu.

“Навіть без мит наша продукція є дорожчою. В той час як українська курятина коштує 6 злотих за кілограм, в Польщі вартість виробництва обійдеться в 12 злотих за кілограм” – говорить президент групи  Konspol Казімєж Пазган.

За даними PricewaterhouseCoopers, які наводить газета, Україна щорічно може поставляти на ринок ЄС 36 тон курятини.

До того ж українські виробники мають великі виробничі потужності. Зокрема, одна фабрика поблизу Києва здатна виробляти 600 тис. тон курки щорічно, в той час як вся Польща виробляє 1,8 млн т. На руку українським виробникам на польському ринку і значна девальвація гривні.

Коментарі
  • Хотелось бы знать как растут и питаются наши
    куры. На эту тему неплохо было бы сделать фоторепортаж. Я серьёзно. Это наше здоровье.
    Ешь и не знаешь, что ешь.

  • Печаль – в незнании.
    Медицина гласит: полезно то мясо , которое
    гуляло. Я слышала неоднакратно, что наши
    куры стоят столбиками в клетках.
    Так вот , почему бы не выделить курам большую территорию для прогулок , тем более , что эти
    земли практически пустуют. После того , как куры
    удобрили это место , они перемещаются на другую
    площадь.
    Да , от стоячих кур в здоровьи человека крупные
    неприятности.

  • Залишити відповідь до Bod Скасувати відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи