Каспрук спробує реанімувати “картку чернівчанина”

27.02.2018

каспрук карткаСьогодні виконавчій комітет Чернівецької міської ради прийняв положення про «картку чернівчанина», яка має стати багатофункціональним інструментом, який дозволяє персоніфікувати громадянина (відповідно до категорій), як мешканця міста Чернівців, та використовувати картку для отримання ним різних видів соціальної підтримки, послуг та сервісів, – повідомляє прес-служба Ратуші.

Нагадаємо, що «картка чернівчанина» була однією з основних передвиборчих обіцянок Каспрука, а меморандум щодо її впровадження був підписаний ще у жовтні 2015 року.

Однак, за два з половиною роки розпіарений проект, яким постійно хвалився Олексій Каспрук, фактично не запрацював. По більшості заявлених напрямків картка не працювала, а копійчані знижки в магазинах та аптеках виявились меншими ніж знижки за дисконтними картками цих магазинів.

Чернівчани забули про цю обіцянку Каспрука, а він у свою чергу забув про “картку чернівчанина”. Реанімувати її спробують за допомогою “електронного квитка” для чого і прийняли сьогодні положення.

Цікаво, що на минулому засіданні члени виконкому не підтримали це положення. Після цього на сайті міської ради з’явився текст у якому секретаря міської ради Василя Продана звинуватили у тому, що саме він заблокував позитивне рішення по цьому питанню. За нашою інформацію, автором опусу була радниця Каспрука Ірина Карімова, яка використала офіційний сайт Ратуші у своїй брудній інформаційній війні.

Щодо «картки чернівчанина», то як повідомляє сайт міської ради, для її отримання та відкриття поточного соціального рахунку громадянину, що проживає та зареєстрований на території міста Чернівців, необхідно звернутись до банківської установи-партнера з заявою про видачу картки. Заявник разом із заявою подає копію паспорта, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідальний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), копію посвідчення, що дає право на пільгу, з пред’явленням оригіналів, та фотографію (3 х 6 см або 6 х 6 см).

Громадяни – утримувачі карток «Картка чернівчанина», які мають право на пільги, доплати, допомоги, компенсації відповідно до законодавства України, на додаткові пільги, доплати, допомоги, компенсації відповідно до актів Чернівецької міської ради та її виконавчого комітету, з метою ідентифікації пільгової категорії та активації соціального додатка картки “Картки чернівчанина” звертаються для реєстрації та обліку таких карток до Департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради та його структурних підрозділів.

Громадянин, який з об’єктивних причин не може самостійно прийти до пункту оформлення «Картки чернівчанина», може подати документи та анкету-заяву через свого уповноваженого представника. Уповноважений представник пред’являє паспорт, паспорт громадянина України, що бажає оформити картку «Картка чернівчанина», та документ, що підтверджує його повноваження як представника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини