Чоловікам, які в березні з сокирами напали на працівників ТЦК на Вижниччині, загрожує 7 років вʼязниці

10.06.2024

Слідчі поліції передали обвинувальний акт стосовно чоловіків для розгляду до суду

У березні цього року двоє жителів Вижницького району приїхали до контрольно-пропускного пункту та завдали тілесних ушкоджень працівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також пошкодили його транспортний засіб. Наразі слідчі поліції передали обвинувальний акт стосовно зловмисників для розгляду до суду.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише “Чернівецький промінь”.

Подія трапилася в селі Плоска Вижницького району біля КПП «Горлеча». Водій автомобіля «ВАЗ-2121» здійснив наїзд на 41-річного працівника ТЦК та СП. Пізніше, виконавши маневр розвороту, чоловік зупинився та ударив його обухом сокири в передпліччя. Інший буковинець також завдав удар обухом сокири в плече військовослужбовцю.

Крім того, чоловіки пошкодили лобове скло та бокові вікна у транспортному засобі працівників ТЦК і СП та втекли з місця події.

Співробітники відділення №1 (Путила) Вижницького районного відділу поліції встановили осіб, причетних до вчинення протиправних дій. Ними виявилися 28-річний та 43-річний місцеві жителі.

За клопотанням правоохоронців суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт для розгляду до суду. Чоловікам інкримінують вчинення протиправних дій, передбачених ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання – до семи років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини