На Буковині виготовляли фальшиві посвідчення державних установ

01.03.2024

Вартість одного посвідчення коливалась від 150 до 200 євро

На Буковині виготовляли фейкові посвідчення державних установ. Серед організаторів – колишній правоохоронець. Вартість підробленого документу коливалась від 150 до 200 євро за одиницю.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає видання “Чернівецький промінь”.

За даними слідства, налагодили механізм незаконного збагачення від продажу фіктивних посвідчень жителі Чернівецької області. 

“Встановлено, що спеціалізувались фігуранти на продажі фальшивих водійських посвідчень з імітацією захисних голографічних елементів та пенсійних посвідчень. Ціна коливалась від 150 до 200 євро за одиницю.

Серед організаторів – колишній правоохоронець. Йому повідомлено про підозру за фактами підроблення та збуту офіційних документів з голографічними захисними елементами”, – йдеться у повідомленні.

Проведеними у ході розслідування експертизами встановлено, щовилучені документи за способом друку та спеціальними голографічними елементами захисту не відповідають аналогічним бланкам документів, що знаходяться в офіційному обігу на території України, та є підробленими.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області за оперативного супроводу  Чернівецького  управління ДВБ НП України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини