Кадровий голод: на Буковині вже не вистачає вчителів і вихователів

23.11.2023

 Яких фахівців найбільше потребують школи і садочки

Управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області впродовж вересня-жовтня 2023 року провело онлайн-опитування керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти всіх територіальних громад області щодо проблемних питань реалізації освітнього процесу в 2023/2024 навчальному році.

Важливу роль відведено вивченню кадрового забезпечення освітнього процесу. Половина опитаних директорів дошкільних установ та шкіл вказали, що проблема нестачі педагогічних кадрів у їхніх закладах є, але вирішується; третина (38%) керівників зазначили, що закладах освіти їх громад повністю не відчувають «кадрового голоду». Водночас 12% керівників закладів освіти, зокрема Боянської, Сучевенської сільських та Герцаївської, Новоселицької й Чернівецької міських громад, наголосили на гостроті і нагальності вирішення проблеми забезпечення педагогічними працівниками як для закладів дошкільної, так і для закладів загальної середньої освіти.

Найбільше у закладах дошкільної освіти потрібні вчителі англійської мови, вчителі-дефектологи, асистенти вихователя, логопеди, інструктори з фізкультури, музичні керівники; у закладах загальної середньої освіти – вчителі іноземної мови, математики, фізики, інформатики (детальніше – на діаграмах).

Керівники освітніх закладів також вказують на потребу у працівниках соціально-психологічної служби освітнього закладу: практичних психологах та соціальних педагогах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи