Інспекція Карпатського округу тримає на постійному контролі питання екологічної безпеки краю, – Вадим Колегай

21.09.2023

За останні вісім місяців державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища  складено 335 протоколів.

21 вересня 2023 року заступником начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Вадимом КОЛЕГАЄМ проведена зустріч з представниками ЗМІ щодо особливостей роботи Державної екологічної інспекції Карпатського округу в умовах правового режиму воєнного стану .

В ході зустрічі Вадим КОЛЕГАЙ черговий раз проінформував, що з початку воєнного стану та введенням в дію Постанови КМУ від 13.03.2022 №303 “Про припинення заходів державного нагляду (контролю) державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» Інспекцією не проводяться заходи державного нагляду (контролю).

Однак наголосив, що Інспекція тримає на постійному контролі питання екологічної безпеки краю та свою роботу спрямовує на недопущення, запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, виконання доручень Держекоінспекції України, Чернівецької ОВА, виконання судових рішень, співпраця з правоохоронними органами тощо.

Протягом січня-серпня 2023 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища  складено 335 протоколів. За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності 336 осіб. Сума накладених штрафів становить 79,458 тис.грн., а сплачено 77,248 тис.грн. До державного бюджету за рішенням суду сплачено 17 позовів на загальну суму 1471,554 тис.грн.

Вадим Колегай зазначив, що представники Інспекції 12 разів виїжджали для участі в роботі комісій органів місцевого самоврядування та робочих груп з питань, що належать до повноважень Інспекції. Інспекторами прийнято участь в 128 обстеженнях зелених насаджень Чернівецької областей в складі комісій з питань визначення стану зелених насаджень органів місцевого самоврядування. Налагоджена співпраця Інспекції з правоохоронним органами.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища залучаються правоохоронними органами в якості спеціалістів в рамках кримінальних проваджень для оглядів місця подій та надання допомоги в частині природоохоронного законодавства.

З початку року взято участь у 14 слідчих діях, які проводилися правоохоронними органами на території Чернівецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини