Підтоплені будинки та знеструмлені села: негода наробла лиха на Буковині

07.08.2023

Вчора, 6 серпня, у Чернівцях була сильна довготривала злива, внаслідок якої було підтоплено квартири та підвали житлових будинків  на вулицях Лук’яна Кобилиці та Пауля Целана. 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.
 

“Внаслідок погіршення погодних умов у вигляді рясного дощу в місті Чернівці на вулицях Лук’яна Кобилиці та Пауля Целана підтопило квартири та підвали житлових будинків. Для допомоги населенню у відкачуванні води направлено особовий склад 1 державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники за допомогою пожежних мотопомп допомагають людям ліквідовувати наслідки негоди”, – додають рятувальники.

Також, за наслідками учорашньої негоди, яка тривала до пізнього вечора, падіння гілок, дерев, обриви повітряних ліній й потрапляння блискавки в електрообладнання призвели до багатьох випадків технологічних порушень в роботі електромереж 10/0,4 кВ та аварійних вимкнень значної кількості споживачів області. Про це йдеться у повідомленні Чернівціобленерго.

Станом на ранок 7 серпня вимкнено 10 ПЛ-10 кВ, частково чи повністю знеструмлено 10 населених пунктів, 3839 споживачів у Сторожинецькій, Глибоцькій, Хотинській, Сокирянській, Новоселицькій та Вижницькій дільницях.

До пошуку та ліквідації пошкоджень в мережах залучені аварійні та вахтові бригади Обленерго.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини