Де швидко перетинати кордон на Буковині

24.07.2023

Через туристичний сезон на пунктах пропуску в Чернівецькій області фіксують збільшення кількості авто та пішоходів. 

При цьому більшість людей їдуть до Румунії через пункт пропуску “Порубне”, через це там утворюються черги.

Про це в етері Українського радіо. Чернівці розповів заступник начальника Чернівецького прикордонного загону, підполковник Ігор Заруднєв.

За його словами, щодня через “Порубне” в середньому їдуть приблизно 100 автобусів та 1 300 легковиків, а через “Красноїльськ” — десять автобусів та 400 легкових авто.

“Перевізникам та туристичним операторам ми радимо планувати по-іншому свій маршрут. Оскільки на інших пунктах пропуску рух транспорту практично вільний. Це стосується і легкових автомобілів також”, — каже Заруднєв.

На “Порубному” пікові навантаження припадають на період з 10:00 до 18:00, у нічний час черги на цьому пункті пропуску відсутні.

Заруднєв каже, що для тих, хто їде з Києва, зручним є пункт пропуску “Дяківці”. Проте там не можуть пропускати автобуси.

На сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у Facebook кожні три години оновлюють інформацію про черги на пунктах пропуску.

За словами керівниці туристичної агенції у Чернівцях Наталії Андрусяк, цьогоріч буковинці обирають для відпочинку Болгарію, Грецію, Албанію, Туреччину та Єгипет. Від початку туристичного сезону 90% туристів обирали курорти Болгарії. Попит спав після підриву Каховської ГЕС, попри те, що якість води на болгарському узбережжі Чорного моря майже не змінилася, каже Наталя Андрусяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини