Бізнес на кістках: чернівецькі могили продаватимуть на аукціоні – «Репліка» Святослава Вишинського

31.03.2023

Влада виконує обіцянки, Апокаліпсис почнеться з Чернівців.

Чернівецька влада вирішила не зупинятися на землі та нерухомості і виставлятиме на аукціони могили. Заступник мера Ігор Крохмаль розповів про нову схему заробітку на кістках.

Про це йдеться у черговому випуску програми “Репліка” Святослава Вишинського на телеканалі “Чернівецький промінь”.

“Уже скоро міська влада проведе перепис старих румунських склепів на Руському кладовищі. Поховання, чиїх власників не зможуть ідентифікувати – продадуть на аукціонах уже новим покійникам. А старі кістки прикопають у братській могилі.

У Ратуші називають це інвентаризацією. А по суті – влада просто позбавляє мертвих місця їхнього вічного спочинку. Буквально виселяє з могил і перепродує елітні місця на елітному кладовищі для новопреставлених мажорів. Можливо, готує могили для себе, щоб лежати не з простими смертними, а кіст-о-кіст з великими чернівчанами – Федьковичем, Кобилянською, Кохановським – у пішій доступності і в парковій зоні”, – каже автор програми.
За словами Вишинського, навіть місця на цвинтарі міська влада розглядає як нерухомість, на якій можна заробити.
“Простіше кажучи, влада забудовників навіть некрополі розглядає як елітну нерухомість. Як парко-місця і квадратні метри, на котрих можна і не гріх нажитись. Тому зайвих чернівчан треба посунути, і першими на вихід – євреї, німці та румуни, поховані на початку і в середині XX століття. Благо, вони вже безмовні і безвідмовні, їхні кістки не вийдуть до Ратуші на мітинг. 

Хоча рішення влади усе ж матиме серйозні наслідки і загрожує Чернівцям міжнародним скандалом. Румунська спільнота та історики б’ють на сполох, адже таблички на могилах почали масово збивати. Невідомі зумисно і акуратно під потреби міської влади вандалізують поховання, для того аби мерія згодом нібито не змогла їх ідентифікувати – і виставила склепи на продаж”, – каже автор програми “Репліка”.

Журналіст також згадує скандальні написи про Апокаліпсис на футболках працівниці мерії.

“А щоб до чиновників не виникало претензій, покійників з обліку зніматимуть рішенням суду. «Не дивуйтесь цьому, бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують, і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду». Влада виконує обіцянки, Апокаліпсис почнеться з Чернівців”, – підсумовує Святослав Вишинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини