Відтепер під час повітряних тривог у Чернівцях не зупинятиметься громадський транспорт

20.03.2023

Сьогодні під час повітряної тривоги громадський транспорт не зупинявся.

У Чернівцях під час повітряної тривоги не будуть зупиняти тролейбуси та автобуси.

Про це сказав заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль, пише МБ.

“Наразі немає законодавчого акту чи постанови Кабінету міністрів, які би обмежували рух транспорту під час повітряної тривоги. Є розроблений алгоритм дій Державною службою з надзвичайних ситуацій. І є рекомендація дотримуватися алгоритму дій. Прописано, що автобус повинен довести людей до безпечного місця і зупинити рух. Що ж ми маємо — скупчення людей на зупинках, які нікуди не рухаються, а хочуть якось добратися до місця призначення. Маємо багато незручностей, люди шукають таксі, змушені платити великі гроші, або йдуть пішки”, – каже Ігор Крохмаль.

Зокрема, на сайті міської ради зареєстрували петицію, щоб дозволити рух транспорту під час повітряної тривоги. Вона набрала понад 250 голосів і її мають розглянути на сесії міської ради.

“Розуміємо, що депутати міської ради не можуть ухвалити рішення дозволити рух транспорту під час повітряної тривоги. Швидше за все, буде рекомендація звернутися до Чернівецької ОВА чи ДСНС, щоб врегулювати це питання”, – пояснив Ігор Крохмаль.

Водночас посадовець зазначив, що сьогодні під час повітряної тривоги громадський транспорт не зупинявся.

“Рішення їздити чи ні під час повтіряної тривоги ухвалюють самі приватні превізники. Також вирішили, що будуть їздити і тролейбуси. Якщо буде безпосередньо безпека, тоді оперативно прийматиметься рішення про рух громадського транспорту”, – сказав Ігор Крохмаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини