У Чернівцях роздмухують вигадану кримінальну справу щодо викрадення “швидких” – “Репліка” Святослава Вишинського

23.02.2023

Насправді карети “швидкої” нікуди не зникали, отже це звичайне політичне переслідування.

Колишній заступник начальника Чернівецької військової адміністрації Артур Мунтян судиться з правоохоронцями і вимагає зняти з нього статус підозрюваного у справі магічного зникнення і повернення карет швидкої допомоги. 
 Про це йдеться у черговому випуску програми “Репліка” Святослава Вишинського на телеканалі “Чернівецький промінь”. 

“Нагадаю, в березні 22-го року Італія відправила на Буковину вживані машини швидкої допомоги, які згодом передали на потреби Збройних сил і шпиталів. Однак українські правоохоронні органи відразу запідозрили пропажу частини автівок, і миттєво порушили кримінальну справу – проти ряду чиновників військової адміністрації”, – каже журналіст.

З віддалі часу ми тепер розуміємо, що всі ці справи були частиною політичної кампанії по дискредитації тодішнього губернатора Сергія Осачука, який мав гострі, а головне публічні конфлікти з корумпованими силовиками. Ці конфлікти завершились його відставкою, але кримінальні справи тягнуться по сьогодні. 

“А тепер до суті справи: заступника губернатора Артура Мунтяна підозрюють у причетності до розкрадання автівок швидкої допомоги, які насправді нікуди не зникали. Тоді ж, навесні 22-го року, журналісти провели власне розслідування і з’ясували, що абсолютно кожна карета швидкої допомоги перебуває на балансі Збройних сил і військових шпиталів”, – зазначає автор програми.

Журналісти знайшли кожну автівку і звірили їхні унікальні коди, отримали документальні, а також фото- і відео-підтвердження від військових. Одним словом, всього за кілька тижнів кропіткої роботи зробили те, що мали би зробити прокурори. 

“Документи і самі військові свідчать, що карети швидкої взагалі нікуди не зникали. Правоохоронці порушили абсолютно фіктивну справу про злочин, якого не було насправді. Звинуватили у ньому абсолютно непричетних людей. А для громадськості через лояльні медіа і тисячі коментарів у соціальних мережах напустили туману, який став моральною підставою звільнити конкретних посадовців.

Тепер же, коли цей сеанс чорної магії наближається до свого повного викриття – і в суді стане ясно, що у карній справі за цілий рік не знайшли самого злочину – прокурори, тобто сторона обвинувачення – просто не з’являються до суду! Тобто саме правоохоронні органи, які найгучніше кричали про розкрадання гуманітарки, тепер уникають виступати на публіці – адже їм просто нічого показати”, – додає Святослав Вишинський.

За словами автора програми, виходить, що звичайні журналісти розібралися в цій історії набагато швидше – і чітко, фактологічно з’ясували всі обставини справи. Довівши що ніякого злочину взагалі не було, а значить це звичайне політичне переслідування.

“Однак цього мало. Крапку має поставити суд. Чітко, а головне відкрито і публічно показати громадськості всі обставини справи. Які, судячи з усього, будуть украй ганебними для правоохоронних органів. Які постануть перед публікою не поважними мужами, а звичайними брехунами”, – підсумовує журналіст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини