Пенсіонерам нічим платити за комуналку, а Клічук виписує зарплату котам?

15.02.2023

На кожному комунальному підприємстві є чотириста відносно чесних способів украсти і відмити гроші

Чернівецька влада устами прес-секретаря міської ради нагадує населенню про борги за тепло і незримо погрожує. У дописі, який ненароком поставили на рекламну, оплачену ротацію у Фейсбуці, городянам читають лекцію про економічно обгрунтовані тарифи.

Про це йдеться у черговому випуску програми “Репліка” Святослава Вишинського на телеканалі “Чернівецький промінь”. 

“А хотілося б спитати, коли востаннє влада говорила про економічно обгрунтовані зарплати і пенсії? Бо тарифи і податки ми дедалі швидше наближаємо до так званих европейських стандартів. От тільки якість адміністрування, муніципальних послуг і соціального забезпечення залишається на рівні Азії чи Африканського континенту. 

Наскільки взагалі морально говорити чернівчанам про їхню економічну обгрунтованість, так ніби живі люди – це якийсь рахунок чи гвинтик системи? Як можна підіймати тарифи з прицілом на Европу пенсіонерам, які щомісяця на життя отримують 2 тисячі гривень – менше 50 евро? В якій державі Европи можна прожити на 50 евро в місяць, навіть якщо всі комунальні послуги будуть безплатні? Це неможливо. Такі умови, в які місто і держава поставили учителів, лікарів і пенсіонерів, не можна назвати інакше як людоїдськими”, – каже автор програми. 

Натомість, за словами журналіста, влада, міська рада, мер нашого злощасного міста замість допомоги бідним людям витрачають гроші на рекламу ось таких дописів. На заклики вчасно і в повному, дедалі більшому обсязі сплачувати до бюджету гроші, які в Ратуші згодом розподілять на ремонтні підряди. Втридорога асфальтуюючи дороги і перекладаючи бруківку, а разом із нею і гроші тих самих пенсіонерів – у кишені приватних компаній, заснованих депутатами, чиновниками або їхніми близькими і дальніми родичами. 

“Власне, так і працює система місцевого самоврядування. Прості люди, найбідніші верстви, як дурні відривають від себе найдорожче і сплачують непосильні комунальні тарифи. Віднімають від себе останню крихту чи копійку на ліки, аби віднести гроші водоканалу чи теплокомуненерго.

А там ці кошти банально розкрадають, виписуючи зарплати котам. На кожному комунальному підприємстві є чотириста відносно чесних способів украсти і відмити гроші. Посадовці на цьому паразитують десятиліттями, а дехто вже цілими династіями”, – зазначає Святослав Вишинський.

“В них є машини, квартири, будинки, дорогі телефони. А до всього украденого ще капають високі зарплати і премії за шкідливість роботи. Якихось 50 мільйонів за результатами 22-го року. І оплачують це свято не якісь абстрактні «платники податків», а ви – живі і конкретні люди. Платите, бо у вас є совість – тим, в кого совісті не було, нема і не буде”, – підсумовує журналіст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини