Ракетна атака росії: з’явилися подробиці

10.02.2023

Це вже 14-та ракетна атака на енергосистему і вже відомо про влучання на декількох об’єктах енергетичної інфраструктури.Зранку 10 лютого російські війська запустили ракети по території України. Вибухи було чутно на Черкащині, Полтавщині, Івано-Франківщині, у Кривому Розі, Харкові, Києві, Хмельницькому, Львові, Запоріжжі тощо. Влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони.У регіонах повідомляють про результати роботи ППО. Так, над Києвом збили 10 ракет, є пошкодження електромереж. У Криворізькому районі збили 4 ракети. Над Одещиною — 13 ракет.

Крім того, у ніч проти 10 лютого окупанти запустили на територію України групу безпілотників Shahed. У Повітряних силах заявили, що росія запустила 6 ракет «Калібр» та 7 іранських дронів. ППО збила 5 «Калібрів» і 5 «шахедів».

Також по Харківській і Запорізькій областях запустили до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО.

В “Укренерго” повідомили, що внаслідок влучань сталися перебої з електропостачанням у деяких областях. Крім того, вночі окупанти атакували дронами та ракетами електростанції та об’єкти системи передачі. Для мінімізації можливих наслідків та збереження енергосистему «Укренерго» застосовує аварійні відключення.

Також, відомо, що під час масованого удару 10 лютого дві російські крилаті ракети “Калібр” здійснили перетин повітряного простору Румунії.

“Сьогодні, 10 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Ракети була запущені з акваторії Чорного моря”, – повідомив Валерій Залужний.

На Львівщині, одна з ракет влучила в об’єкт енергетичної інфраструктури, а інша – впала на Яворівщині біля автобусної зупинки. На щастя, там ніхто не посраждав.

Так, Повітряні сили станом на 11:30 збили 61 російську крилату ракету та 5 дронів-камікадзе. Ці дані стосуються як нічної, так і ранкової атаки окупантів.

Так, з повітря російські війська атакували вісьмома стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс, які випускали ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська. 

А з кораблів у Чорному морі окупанти випустили крилаті ракети типу «Калібр». Станом на 11:30 росіяни здійснили 71 пуск крилатих ракет Х-101, Х-555 та «Калібр» (зокрема й нічні пуски).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи