Транспортна картка для чернівчан – новий бізнес для Клічука?

03.02.2023

Транспортна карта обійдеться чернівчанам у 200 гривень, з них 30 гривень це вартість самої картки.

У Чернівцях на зміну готівці запровадили електронний квиток. З 1 березня в комунальному транспорті Чернівців більше не прийматимуть готівку за проїзд. 

Влада запевняє: люди, які не мають змоги розрахуватись карткою або смартфоном зможуть скористатись новим видом безготівкового розрахунку. 

« Електронний квиток буде використовуватись людьми, які не мають карточки, або їм не зручно використовувати телефон, чи QR-код » , – коментує мер Чернівців Роман Клічук.

Транспортна карта обійдеться чернівчанам у 200 гривень, з них 30 гривень це вартість самої картки, а 170 – залишок на поїздки. Звичайні та студентські картки планують реалізовувати через мережі магазинів.

Але тут, що найцікавіше, так звані транспортні картки продаватимуть саме в магазинах, які належать самому ж Клічуку.

За словами в.о. директора Чернівецького тролейбусного управління, Петра Лисака, їх можна буде придбати в магазинах «Нива» і магазинах «Тайстра», які за збігом обставин, належать саме меру Чернівців.

Іншими словами, влада спрямовує покупців у магазини мера, які давно монополізували ринок продуктової торгівлі в обласному центрі.

Варто зауважити, що попри впровадження безготівкової системи, у Чернівцях й досі не вистачає понад сотні спеціалізованих валідаторів. Через це недопрацювання розраховувати пасажирів доводиться водіям тролейбусів просто під час руху, тим самим наражаючи на небезпеку здоров’я та життя чернівчан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини