Відомого чернівецького політолога звинувачують у написанні проросійських коментарів у соцмережах

13.01.2023

Михайло Шморгун стверджує, що за критику місцевої влади на нього і його родину чинять тиск і залякування

Сьогодні, 13 січня, у Сторожинці працівники Служби безпеки України провели обшуки в буковинського політолога Михайла Шморгуна. Експерта, відомого своєю проукраїнською позицією, звинувачують у написанні коментарів на підтримку Росії в соціальній мережі «ВКонтакте».

Чернівецький журналіст Василь Забродський вважає дії силовиків спробою «зачистки» інформаційного поля. Михайло Шморгун, автор популярного блогу «Тонкота любімого автора», гостро критикує роботу місцевої влади. На думку журналіста, з політологом намагаються розправитись.

«Ознайомився з матеріалами кримінального провадження по «антиукраїнській діяльності» Михайла Шморгуна. Просто дивує невігластво сучасних Швондерів в погонах. І обурює безправ’я, яке насаджується в державі.

Якщо ти маєш власну думку щодо незаконності дій влади і висловлюєшся відкрито, тобто маєш сміливість не мовчати, то будь готовий, що тебе запроторять за грати по сфальсифікованій справі», — написав Забродський.

Журналіст опублікував ухвалу суду від 10 січня, в якій цитується низка коментарів на підтримку Росії та невизнаних «ЛДНР» у соціальній мережі «ВКонтакте». Коментарі приписують Михайлові Шморгуну.

Відомого чернівецького політолога звинувачують у написанні проросійських коментарів у мережі «ВКонтакте»
Відомого чернівецького політолога звинувачують у написанні проросійських коментарів у мережі «ВКонтакте»
Відомого чернівецького політолога звинувачують у написанні проросійських коментарів у мережі «ВКонтакте»

У медіа-спільноті вважають справу сфабрикованою. Михайло Шморгун — один із засновників руху «Чесно» на Буковині, активний учасник Євромайдану, критик усіх політичних режимів. Останнім часом політолог опублікував низку викривальних текстів проти чернівецьких посадовців.

Сам політолог називає дії СБУ направленими на те, щоб дискредитувати його за критичну позицію до місцевої влади.

«Обшук був актом залякування, а збір техніки та засобів зв’язку направлений на те, щоб я закрив рот і не критикував губернатора і мера за їхню діяльність», — написав Михайло Шморгун у протоколі обшуку.

Нагадаємо, тиждень тому в ефірі програми «Після новин» Михайло Шморгун гостро розкритикував діяльність чернівецької влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини